Er komt een Jurassic Park-versie van RollerCoaster Tycoon en de trailer ziet er alvast enorm vet uit

De droom van vele 'Jurassic Park'-fans zal in 2018 eindelijk uitkomen. Neen, we bedoelen niet de nieuwe film 'Jurassic World: Fallen Kingdom'. Zondagavond werd met een indrukwekkende trailer namelijk een nieuw game gelanceerd: 'Jurassic World Evolution'. Daarin zal je, net zoals in de razend populaire 'RollerCoaster' en 'Zoo Tycoon'-games, je eigen park kunnen opbouwen, maar deze keer dus met dino's in plaats van gewone, saaie dieren of achtbanen. 

Onverwachts lanceerde Microsoft gisteren tijdens een presentatie op Gamescom een trailer (zie onderaan) van wat meteen een van de meest verwachte games van 2018 werd. Samen met een nieuwe film in de Jurassic Park-franchise, zullen we volgend jaar namelijk ook een Jurassic Park-game op ons afgevuurd krijgen. En niet zomaar een game, want Jurassic World Evolution wordt een parksimulator, zoals de enorm populaire Zoo Tycoon en RollerCoaster Tycoon games.

In Jurassic World Evolution zal je zelf je eigen Jurassic Park van de grond op kunnen opbouwen. Het blijft ook niet bij het plaatsen van hokken en attracties, want je zal ook zelf nieuwe dino-soorten kunnen fokken. "Elke keuze leidt naar een ander pad en er zullen spectaculaire uitdagingen op je weg verschijnen wanneer 'life finds a way'", staat er te lezen in de beschrijving. De game is bij producent Frontier in goede handen, want zij stonden zo ook al aan het roer van RollerCoaster Tycoon 3 en Planet Coaster. Ervaring met parksimulators genoeg dus.

Al zal het er wel wat anders gaan uitzien dan de RollerCoaster en Zoo Tycoon-games. In tegenstelling tot die hun eerder excentrieke graphics, zal Jurassic World Evolution uitpakken met werkelijk indrukwekkend realistische graphics. Video games gebaseerd op films floppen vaker dan ze een succes worden, maar dit game lijkt toch echt alles in huis te hebben om uit te groeien tot een enorme hit. Jurassic World Evolution staat gepland voor de zomer van 2018 en zal beschikbaar zijn op PlayStation 4, Xbox One en PC.

Bekijk de indrukwekkende trailer: