Disney verbiedt Vlaamse zusjes om op te treden als Frozen-prinsessen voor kindjes in het ziekenhuis

Twee Limburgse prinsessen toveren graag een glimlach op de gezichtjes van kinderen. De zussen Steffi en Laurien Decoutere verkleden zich als Anna en Elsa uit Frozen om zieke kindjes te bezoeken in het ziekenhuis. Hun verkleedpartij werd populair, maar het geluk mocht niet duren. De zussen kregen een waarschuwing van een boze manager van Disney en nadien ook een juridische brief om ermee op te houden. 

De twee zusjes mogen niet meer optreden als prinsessen in een ziekenhuis. Volgens HLN zouden Steffi en Laurien, nichtjes van VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere, zich al jaren verkleden als Anna en Elsa voor zieke kindjes. De twee jongedames startten in 2014 met hun act als benefiet voor hun neefje Sam Vanhees.

Anna en Elsa

De rol van Elsa werd gespeeld door de 25-jarige Steffi. 22-jarige Laurien nam de rol van speelse Anna. Het duo groeide snel en verscheen zelfs op kinderfeestjes. "Het was ons niet om het geld te doen. We deden ook vrijwilligerswerk in het vluchtelingenhuis en in het ziekenhuis", zegt Laurien in HLN. "Dit was onze passie, we leefden twee jaar als prinsesjes en bouwden een band op met de kinderen." De ene keer doen ze hun act tegen betaling en de andere keer is het gratis.

The End

Het einde van dit verhaal was minder mooi dan in Frozen. Na twee jaar kregen de zussen een bezoek van een manager van Disney en hij had een boodschap bij: "Het dringende verzoek om op te houden met onze act. We waren er helemaal ondersteboven van. Blijkbaar waren we 'te realistisch' en vormden we dus oneerlijke concurrentie voor Disney." Volgens de meisjes zouden mensen sneller voor hen kiezen dan de officiële Disney-medewerkers. "We deden alle moeite met dure pruiken en speciaal gekleurde ooglenzen. We zijn dichterbij en goedkoper", luidt het in het bericht. Vervolgens kregen de zusjes een advocatenbrief in de bus. Ze werden verplicht om ermee op te houden.

De twee meisjes hebben intussen een nieuw project met de naam 'Het Wolkenpaleis'. De naam is een verwijzing naar neefje Sam die vanuit de wolken naar hun kijkt. Ze voorzien kinderanimatie en zijn volop bezig met nieuwe figuren en personages te ontwikkelen.

Lees meer