'Despacito' van de troon gestoten in de Ultratop ... en dat door een Belg!

Je kan je radio of tv niet opzetten, of je hoort 'Despacito' spelen. De song brak onlangs nog een streamingrecord en heeft ondertussen ook het meeste views op YouTube, maar vanaf morgen zal het, na twaalf weken aan de top, z'n eerste plaats in de Ultratop 50 moeten afstaan, en dat aan een Belg! 

Vanaf morgen zullen Luis Fonsi en Daddy Yankee niet meer op nummer één staan in de Ultratop 50. Ze stonden daar met hun monsterhit Despacito ondertussen al twaalf weken maar zijn nu dus hun koppositie kwijt. Die nieuwe nummer één zal vanaf morgen eentje van Belgische makelij zijn. Niemand minder dan Regi zal de Ultratop 50 gaan aanvoeren.

Het is de eerste keer dat Regi als soloartiest op nummer één komt in de hitlijst. Samen met zangeres Linda Mertens stond hij als Milk Inc wel al vier keer bovenaan de lijst: met Walk On Water (2000), Whisper (2004), Blackout (2009) en Storm (2010). Maar nu met Where Did You Go (Summer Love) doet hij het dus de eerste keer in z'n eentje. Regi stak zijn enthousiasme over z'n eerste plaats niet onder stoelen of banken en tweette meteen zijn blijdschap uit: "Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!! #1".

Lees meer