Bestelwagen uit Spanje met gasflessen aangehouden in Rotterdam, mogelijk in verband met terreurdreiging

De Rotterdamse politie heeft woensdagavond een bestelwagen met Spaanse nummerplaat aangehouden die gasflessen bevatte. Dat deden ze naar aanleiding van een tip van de Spaanse politie. Die zeiden dat er mogelijk een aanslag gepland was tijdens het optreden van een Amerikaanse band in de Maassilo in Rotterdam. De Rotterdamse burgemeester heeft dat concert uit voorzorg ook afgelast.

Rotterdams Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft woensdagavond het optreden van de Californische band Allah-Las in de Maassilo afgelast op vraag van de politie. Die hadden tips gekregen van de Spaanse politie dat er mogelijk dreiging was van een terroristische aanslag.

Niet veel later werd er een bestelwagen aangehouden met Spaanse nummerplaat. In de wagen vond de politie meerdere gasflessen terug. De Spaanse chauffeur is opgepakt en wordt verhoord, dat liet de politie weten op Twitter. De wagen was de politie opgevallen omdat hij verschillende keren heen en weer reed in de buurt van de concerthal. Het is echter nog onzeker of de aangehouden bestelwagen te maken heeft met de terreurdreiging.

Lees meer