Man opgepakt in verband met terreurdreiging in Rotterdam, niets te maken met aanslagen Barcelona

Nederland is gisteren opgeschrikt door een mogelijk verijdelde terreuraanslag. Een concert werd afgelast en de bestuurder van een bestelwagen met gasflessen aan boord is opgepakt. Hij zou echter niets te maken hebben met de dreiging. Wel is deze nacht een andere man gearresteerd die momenteel wordt onderzocht.

In Rotterdam is woensdagavond het concert van de Amerikaanse band Allah-Las in de Maassilo afgelast. Dat deden ze naar aanleiding van een tip van de Spaanse politie. Iets later is een bestelwagen met Spaanse nummerplaat aangehouden. Daarin zouden gasflessen gelegen hebben.

De man in de bestelwagen viel op door zijn manier van rijden en was dronken, maar ongevaarlijk. "De man, monteur van beroep, had voor het vervoer van de gasflessen een logische verklaring. Die gebruikt hij bij zijn werk", zegt de Rotterdamse politie.

Man gearresteerd

Wel is iets later in Brabant een 22-jarige man in zijn woning gearresteerd. Hij zou iets te maken hebben met de terreurdreiging waarvoor het concert in Rotterdam is afgelast.

Die afgelasting kwam er na een tip van de Spaanse Guardia Civil aan hun Nederlandse collega's na een lang onderzoek. De dreiging heeft wel niets te maken met de terreurgroep die verantwoordelijk was voor de aanslagen in Barcelona van vorige week.

Lees meer