McDonald's geheime recept van de Big Mac-saus is gelekt en zo kan je die zelf maken

Stiekem eten we allemaal wel eens een Big Mac en dat doe je waarschijnlijk grotendeels voor de unieke saus waarmee McDonald's zijn beroemde burger maakt. Hoeveel je thuis ook probeert ... namaken is heel moeilijk ... tot nu. Op Pinterest zijn namelijk alle ingrediënten van de saus uitgelekt én een vereenvoudigd recept om die zelf te maken.

De Big Mac bestaat al bijna 50 jaar en hoewel tussendoor het recept van de Big Mac-saus af en toe aangepast is, gebruikt men sinds 2004 opnieuw het originele recept. Dat recept bleef al die tijd ook geheim.

Maar nu zijn eindelijk de geheime ingrediënten van de saus uitgelekt en dat zijn er maar liefst 33: sojaboonolie, augurken, twee soorten maïsstroop, meerdere soorten suikers, azijn, verschillende soorten zout, calciumchloride, xanthaangom, kaliumsorbaat, kruidenextracten, polysorbaat, gedistilleerde azijn, water, eigeel, uienpoeder, mosterdzaad, propyleenglycolalginaat, natriumbenzoaat, mosterdzemelen, knoflookpoeder, groenteproteïne, karamelkleur, paprika-extracten, sojalecithine, kurkuma en EDTA.

Voor wie de moed al verloren is, is er gelukkig ook een eenvoudiger recept dat je zelf thuis kan maken. Daarvoor meng je een halve tas mayonaise, twee eetlepels Franse vinaigrette, vier eetlepels fijngehakte augurken, één eetlepel fijngehakte witte ui, één theelepel witte azijn, één theelepel suiker en een beetje zout. Dat zet je afgedekt in de frigo en roer je af en toe eens om. McDonald's heeft nog niet gereageerd.

Lees meer