Wat als ... je 'Wat als?' grappig vond? Dan moet je dit najaar naar deze 3 nieuwe programma's kijken

Humor is al een tijdje aan nieuw elan toe op de Vlaamse televisie, met programma's zoals 'Wat als?' en 'Safety First' als uitschieters. Op VTM waren ze echter wel de vreemde eend in de bijt tussen de rest van het aanbod, maar dit najaar vormen ze eerder de regel dan de uitzondering. In het aanbod van het najaar troffen we drie programma's aan die bij ons al met stip genoteerd staan.

1. Kafka

Het meest wordt verwacht van Kafka, een programma van de makers van Loslopend Wild. Voeg daar nog eens een indrukwekkende cast aan toe en je weet dat er iets goeds van moet komen. Op de lijst staan onder andere Frank Focketyn, Stefaan Degand, Tania Van der Sanden, Karlijn Sileghem, Tiny Bertels, Tom Audenaert, Nico Sturm, Dirk Van Dijck, Günther Lesage, Steve Geerts en Mathias Sercu.

Kafka gaat over de dingen die ons in het dagelijkse leven frustreren, maar uiteraard worden ze nog eens extra uitvergroot. Ze spelen zich af op verschillende locaties, waar de meest idiote regeltjes gelden en waar de ambtenarij aan het werk is. De situaties zijn heel herkenbaar en dat maakt het uiteraard grappig wanneer de acteurs het fel overdrijven. Kafka start op woensdag 6 september om 20u35.

2. Ge Hadt Erbij Moeten Zijn

Laat Tom Waes, Urbanus of Bart Peeters een straf verhaal vertellen, en dat zal wel de moeite zijn. Maar laat ondertussen enkele bekende komische acteurs dat verhaal naspelen, en het resultaat kan nog beter worden. We hadden aanvankelijk onze twijfels toen we de eerste beelden van dit programma zagen, maar het duurde niet lang voor we begonnen te lachen. Daar zijn geweldige figuren als Ruth Beeckmans en Ben Segers mee verantwoordelijk voor.

Alle verhalen komen uit de persoonlijke ervaring van een BV die ze in geuren en kleuren vertelt. Maar het zijn de acteurs die voor die geuren en kleuren zorgen. Ook Sven De Ridder, Olga Leyers, Charlotte Timmers en Stefaan Degand zullen enkele verhalen naspelen. Later dit najaar op VTM.

3. Hoe Zal Ik Het Zeggen?

Wat Als? in een versie met verborgen camera's, beter kunnen we dit programma niet omschrijven. Comedian Jens Dendoncker verrast nietsvermoedende mensen die plots onderdeel worden van een sketch. Hij brengt hen een boodschap die anders niet zo gemakkelijk over te brengen is. Hoe zeg je je vrouw dat ze te veel schoenen koopt, of je huisgenoot dat z'n voeten stinken? Wat wij subtiel zouden moeten aanbrengen, wordt in dit programma gewoon resoluut gezegd.

De boodschap is nadien in elk geval aangekomen, op een hoogst originele manier. Het hoeft niet te verwonderen dat dit programma bedacht en gemaakt is door dezelfde mensen die ons Wat Als? en Safety First hebben geschonken. We moeten er wel nog even geduld voor hebben tot later dit najaar.

Lees meer