Duik in je herinneringen met Facebook: 'On This Day' breidt uit

Facebook-herinneringen zullen niet langer enkel en alleen per dag terug te kijken zijn. Het sociale netwerk kondigt vandaag aan dat het zijn 'On This Day'-functie gaat uitbreiden. Nu zal je ook op het einde van elke maand of seizoen een samenvatting van je beste foto's zien. En die slechte herinneringen kan je vanaf nu zelf uitzetten.

"Vijf jaar geleden deelde je deze foto" Zulke berichten krijgen vanaf nu alle Facebook-gebruikers in hun nieuwsoverzicht te zien. De On This Day-functie waarbij je herinneringen kan terugzien die je op dezelfde dag x jaar geleden postte is nu eindelijk voor alle Facebook-gebruikers beschikbaar. En er is meer goed nieuws voor de nostalgische zielen want Facebook zal zijn herinneringen-functie verder uitbreiden.

Terugblik per maand of seizoen

Facebook kondigt vandaag in een blog post aan dat ze vanaf nu ook foto's zullen bundelen per maand en per seizoen. Zo kunnen gebruikers straks op het einde van de zomer een samenvatting zien van hun mooiste foto's die ze tijdens de zomermaanden deelden. Het moet een overzicht worden zoals gebruikers er een krijgen bij de start van het nieuwe jaar. Deze twee nieuwe functies zouden het delen van foto's via Facebook moeten stimuleren. Want nu delen de meeste sociale media-gebruikers hun foto's vooral op Instagram.

© Facebook

Weg met slechte herinneringen

Naast foto's en video's zal Facebook ook laten weten vanaf wanneer je een magische kaap hebt bereikt bij het aantal vrienden en aantal likes. En voor slechte herinneringen is er geen plaats op Facebook. Die werden vroeger al aan de hand van een algoritme weggefilterd door bijvoorbeeld naar negatieve reacties te zoeken. Maar vanaf nu kunnen gebruikers ook zelf die oude vakantiefoto's met hun ex of posts vanuit het ziekenhuis aanduiden als slechte herinneringen. Die komen dan niet elk jaar terug.

Lees meer