14-jarige jongen in elkaar geslagen om een filmpje te kunnen maken

In Brugge werd een jongen geschopt en geslagen door enkele andere jongeren. Blijkbaar hebben ze de 14-jarige in mekaar geslagen voor een filmpje. De moeder van de jongen ontdekte een Instagramgroep waarin nog zo'n filmpjes staan gepubliceerd. De Brugse politie onderzoekt het verder.

Aan het Concertgebouw in Brugge werd de jongen in elkaar geslagen: "Er kwam een groep jongeren op me af. Zonder iets te zeggen, begonnen ze te slaan”, vertelt de jongen aan Het Nieuwsblad. Enkele uren later, stond het filmpje op de Instagram van 'Lupogangg'. Ondertussen is de account verwijderd.

Op de beelden zag je dat ze de tiener niet spaarden. Hij werd op de grond gegooid en tegen het hoofd en zelfs in de nek geschopt. Ondertussen stond één van hen met een smartphone in de handen om alles te filmen. Volgens de moeder is de jongen zwaar in shock en weet hij helemaal niet waarom hij werd aangevallen. "Walgelijk dat mensen die filmpjes bekijken, het zal je kind maar zijn”, zegt ze op Facebook.

De jongen had eerder een discussie met een vriend van hem. De 14-jarige denkt niet dat hij erachter zit want ze hadden alles uitgepraat.

5.000 volgers

De groep waarin het filmpje stond, had 5.000 volgers. Iedereen, over heel de wereld, kon filmpjes inzenden waarin geweld werd gebruikt. Volgens verschillende studies, vinden jongeren geweld en kijken naar gevechten alsmaar interessanter. In verschillende regio's over heel het land bevinden zo'n jongeren die op zoek gaan naar mogelijke slachtoffers om zomaar in elkaar te slaan.

De politie van Brugge heeft verschillende bewijzen dat het geen eenmalig voorval is. Ze onderzoeken verder wie de beelden heeft gepubliceerd en wie achter de account zit.

Lees meer