Duitse verpleger blijkt echt moordmonster: zou nog zeker 84 patiënten hebben omgebracht

Niels Högel is wellicht de grootste naoorlogse seriemoordenaar in Duitsland blijkt nu. De verpleger, die levenslang kreeg voor 2 moorden, heeft tussen 2000 en 2005 nog zeker 84 andere mensen omgebracht. En het zijn er wellicht nog meer.

De inmiddels 40-jarige Niels Höger stond in 2008 en 2015 voor de rechtbank voor de dood van dertig patiënten. Hij kreeg uiteindelijk levenslang voor tweevoudige moord, twee pogingen tot moord en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Högel bekende zijn slachtoffers met injecties om het leven te hebben gebracht. Högel injecteerde patiënten met een middel dat het hart stillegde. Vervolgens probeerde hij de patiënten weer tot leven te wekken en “zo bij zijn collega’s in aanzien te stijgen”.

Later werd door onderzoekers aangenomen dat Högel verantwoordelijk was voor nog eens 37 doden in het ziekenhuis in Delmenhorst en zes in Oldenburg.

Maar na een bijna driejarig onderzoek en opgravingen van overleden patiënten komt de Duitse politie nu met een nieuw aantal slachtoffers. Högel wordt nu verdacht van de moord op nog eens 84 patiënten tussen 2000 en 2005.

Nóg meer doden

Mogelijk is Högel verantwoordelijk voor nóg meer doden: veel lichamen werden gecremeerd en kunnen dus niet worden onderzocht.

De politie analyseerde de afgelopen jaren honderden patiëntendossiers en groef meer dan honderd lijken op voor onderzoek.

Tijdens een persconferentie vandaag maakte de politie bekend dat de 84 moorden “zeker het werk waren van Niels Högel”.

Volgens de politie hadden veel moorden bovendien voorkomen kunnen worden omdat de Oldenburg-kliniek wist van de afwijkende gegevens. Twee artsen en het afdelingshoofd zullen zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.