Zo antwoord je best op de 9 meest gestelde sollicitatievragen

Een sollicitatiegesprek is hetzelfde als een examen: als je de vragen op voorhand kent, is het een heel stuk makkelijker. Daarom zetten wij voor jou de 9 meest gestelde sollicitatievragen op een rij én ook hoe je er het best op kan antwoorden:

1. Kan je jezelf voorstellen in 1 zin?

Een klassieker. Blijf kalm en begin niet te ratelen. Wees vooral to the point en hou het bij relevante dingen. Gebruik je cv als leidraad en zeg wie je bent en wat je kan, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

2. Wat zijn je sterke punten?

© Giphy

Dit is eigenlijk een makkelijke vraag. Bekijk de vacature en ga na welke kwaliteiten gevraagd worden die op jou van toepassing zijn. Kies er een drietal uit en bouw daar een verhaal rond met voorbeelden. Het is absoluut niet nodig om een dikke nek te krijgen, dus laat dat maar zo.

3. Wat zijn je zwakke punten?

© Giphy

“Perfectionistisch, workaholic en koppig.” Cliché! Dat heeft je potentiële werkgever al veel te vaak gehoord. Kies voor een echt zwak puntje, maar laat meteen merken dat je je ervan bewust bent en eraan wil werken.

4. Waarom moeten we jou aannemen?

Wees niet te bescheiden, maar liefst ook niet te arrogant. Vat je sterke punten en troeven kort samen en laat zien dat je gemotiveerd bent. Probeer er een persoonlijke toets in te verwerken zodat je gesprekspartner je zeker onthoudt.

5. Waar zie je jezelf binnen 5 jaar?

Bij een vraag als deze kan je beter niet je hele bucketlist gaan opsommen. Dat jij wil zwemmen met dolfijnen of de Mount Everest wil beklimmen, interesseert je werkgever geen fluit. Hij wil horen dat jij graag nieuwe dingen bijleert, op termijn verantwoordelijkheden durft op te nemen en openstaat voor doorgroeimogelijkheden.

6. Waarom denk je dat deze job iets voor jou is?

© Giphy

"Omdat ik ervoor kom solliciteren", is geen geldig antwoord. Herlees de vacature en ga na waarom die je precies aansprak en aan welke gevraagde kwaliteiten jij voldoet.

7. Wat kun je vertellen over onze organisatie?

© Giphy

Doe je research. Weet wie er aan het hoofd staat, op welke domeinen de firma actief is en welke projecten of klanten zij in haar portfolio heeft. Probeer ook een link te leggen tussen jou en het bedrijf.

8. Wat heb je geleerd uit je vorige job?

© Giphy

Als je niet voor je eerste job solliciteert, krijg je gegarandeerd enkele vragen over je vorige functie. Zorg dat je voorbeelden kan aanhalen van concrete problemen die je hebt opgelost, verbeteringen die je hebt gedaan voor het bedrijf of ervaringen die je hebt opgedaan.

9. Heb je nog vragen?

© Giphy

Zeg altijd volmondig “ja”! Probeer een aantal vragen voor te bereiden die je kan stellen over het bedrijf, de bedrijfscultuur, de inhoud van de job of de sfeer op de werkvloer. Of vraag bijvoorbeeld waarom deze functie openstaat, dan weet je of het bedrijf aan het groeien is of je iemand moet vervangen.

Zelfs als je de vragen op voorhand kent, blijft een sollicitatiegesprek niet simpel. Gelukkig vind je bij Start To Work massa's tips en tricks en de nodige begeleiding. Heb je liever persoonlijk advies? Of ontvang je graag vacatures op maat? Maak dan snel een afspraak met een van de Start to Work experten.

Lees meer