De broertjes Coppens krijgen versterking van een VRT-gezicht in het nieuwe seizoen van 'Het Lichaam van Coppens'

Staf en Mathias Coppens keren ook dit jaar terug met hun programma 'Het Lichaam van Coppens', maar ze zullen dat dit keer doen met nog een ander bekend gezicht. De poule wetenschappelijke experten wordt namelijk aangevuld. En wie wetenschap en televisie zegt, denkt maar aan één naam: Lieven Scheire!

"Lieven Scheire ademt wetenschap en krijgt de meest ingewikkelde wetenschappelijke ideeën aan ons uitgelegd. Want geloof ons, als wij het begrijpen, dan begrijpt iedereen het", zeggen hosts Staf en Mathias Coppens. "We zijn super blij en vereerd dat Lieven mee op de kar springt."

Het Lichaam van Coppens zal een stuk sneller gaan dan de voorbije seizoenen. Er zullen in het vijfde seizoen meer proeven gedaan worden, zowel op locatie als in de studio, dat meldt VTM. Scheire zal bij die proeven dan wetenschappelijke toelichting geven. Zelf deelnemen aan de proeven, ziet het Neveneffecten-lid voorlopig toch niet echt zitten. "Wat Mathias en Staf allemaal durven en zichzelf op de hals halen ... Ik ben vooral blij dat ik in de veilige studio hen van tekst en uitleg mag voorzien", stelt Scheire.

VTM-debuut

Scheire zal in Het Lichaam van Coppens zijn VTM-debuut maken. In De Laatste Show probeerde hij al wetenschappelijke theorieën op een simpele manier uit te leggen en later kreeg hij met Scheire en de Schepping en De Schuur van Scheire nog twee eigen wetenschappelijke programma's. Scheire begon op VRT maar verhuisde daarna mee met Woestijnvis naar VIER. In 2014 maakte hij echter weer de overstap naar VRT. Deze zomer werd z'n contract bij de openbare omroep opengebroken, waardoor de weg naar VTM ook openstond. Het zal dus de eerste keer zijn dat Scheire op VTM te zien is.

Lees meer