Kleine meisjes worden groot: Louise uit ‘Familie’ scoort haar eerste lief

Sarah-Lynn Clerckx, beter bekend als Louise uit 'Familie', is nog maar achttien jaar, maar ze heeft al een lief. De ‘lucky bastard’ heet Philippe en de tortelduifjes leerden elkaar kennen op het eindejaarsbal van haar school. Hoe heeft die brave Louise dat klaargespeeld?

Sarah-Lynn Clerckx, die Louise speelt in Familie, is smoorverliefd op Philippe. Ze leerde hem kennen op het eindejaarsbal van haar school. “Hij viel mij meteen op”, zegt Sarah-Lynn in Dag Allemaal. “Maar wij hebben die avond amper iets tegen elkaar gezegd. Enkele dagen later heb ik hem een berichtje gestuurd via Facebook. Echt iets superstoms, in de aard van: 'Hey, herken ik jou niet ergens van?' Zo zijn wij aan de praat geraakt. Philippe wist niet wie ik was, want hij kijkt niet naar Familie.”

Spannend, zeg. Maar de twee hadden bijna nooit afgesproken. Philippe begon op een bepaald moment de hele tijd vragen te stellen over Familie. De lomperik! Sarah-Lynn begon zijn avances te negeren. Maar wat bleek toen? Een gemeenschappelijke vriend had Philippe net aangeraden om veel vragen over Familie te stellen. Wat een misverstand! Sarah-Lynn en Philippe gingen samen op date. “We hebben die avond al meteen gekust”, zegt Sarah-Lynn. “'t Was liefde op het eerste gezicht. En intussen zijn we drie maanden samen.”

Tot over haar oren verliefd

Dat Sarah-Lynn in de wolken is, is een understatement. Haar vorige relaties hadden een houdbaarheidsdatum van een week, maar bij Philippe is alles anders: “Ik wil gewoon altijd bij hem zijn. Toen Philippe op vakantie was in Kroatië, wilde ik hem zelfs achterna reizen. Ik zie deze relatie echt als iets heel serieus, en hij ook. We praten daar vaak over. Vooral over 't feit dat ik binnenkort naar de unief ga. Dat baart hem zorgen. Philippe moet zijn zesde middelbaar nog doen, en hij is bang dat ik op de unief iemand leer kennen die ouder is dan hij. En dat hij me dus zal kwijtspelen. Maar Philippe moet echt niet bang zijn, want ik zie dit als iets wat heel lang gaat duren.”

Op de universiteit zal Sarah-Lynn Engels, Theater-, Film- en Literatuurgeschiedenis studeren. Ze heeft zelfs een artiestenstatuut aangevraagd om haar studies te kunnen combineren met haar acteerwerk. “Mijn rol in Familie wordt ook groter,” vertelt ze. “Ik ga echt mijn best moeten doen om het te combineren met m'n studies. Maar ik wil er voor gáán. En als het niet lukt, krijgen mijn studies voorrang.”

Philippe, haar nieuwe lover:

Lees meer