De nieuwe Kermit de Kikker is er! Hoor jij een verschil met de oude?

Kermit de Kikker heeft tegenwoordig een nieuwe stem, maar de kans is groot dat je dat niet eens zou merken. De populaire Muppet werd 27 jaar lang vertolkt door Steve Whitmire, tot die een tijdje geleden aan de deur werd gezet. De studio mist hem voorlopig niet, want z'n vervanger weet de stem bijna perfect na te bootsen.

 

Kermit III is goedgekeurd! Matt Vogel is de derde acteur die de stem van Kermit mag vertolken, na Steve Whitmire en The Muppets-bedenker Jim Henson zelf. Whitmire werd eind vorig jaar al ontslagen, maar het nieuws raakte pas enkele maanden geleden bekend. De reden zou ongepast zakelijk gedrag zijn. De studio benadrukte wel dat het een bijzonder moeilijke beslissing was om een andere weg in te slaan.

In een kort filmpje in de reeks 'Thought of the Day' was de nieuwe Kermit heel kort te horen. Maar dat was voldoende om vast te stellen dat we niet zullen moeten wennen aan de nieuwe stem. Ze lijkt immers heel hard op de vorige.

"Dreams are how we figure out where we wanna go. Life is how we get there. I'm headed this way", zegt Kermit. Waarna hij terugkeert omdat hij de verkeerde kant was uitgelopen.

Sportieve voorganger

De ouder Kermit reageert sportief, hoewel hij het nog altijd spijtig vindt dat het zo is gelopen. "Zowel binnen als buiten The Muppets is Matt een goede kerel ... ik ben blij dat ik hem mijn broeder mocht noemen", schrijft hij. Hij voegt er wel aan toe dat hij niet begrijpt hoe hij achter deze beslissing van de studio kon staan. Maar: "Er is geen nood aan 'Team Steve' tegen 'Team Matt'. Dat is niet goed voor de fans van The Muppets, en ook niet voor Matt en voor mij."

Die fans willen Matt Vogel intussen een kans geven, en ook zij zijn aangenaam verrast. Een prominente fan en blogger op YouTube laat zelfs weten dat deze Kermit veel meer op de versie van Jim Henson zelf lijkt. En zo is de toekomst van Kermit weer verzekerd.

Lees meer