Jonge Belgen die in studententijd zelf last kregen van tinnitus brengen nieuw soort oordoppen op de markt

Ondanks alle maatregelen blijft muziek op veel plaatsen veel te luid staan. De enige oplossing is daarom om oordoppen te dragen, maar er zijn genoeg redenen waarom jongeren dat niet doen. Daar wil de Belgische start-up Loop verandering in brengen.

1,1 miljoen mensen wereldwijd riskeren gehoorschade door te luide muziek. Stiekem weet iedere jongere dat wel en er zijn op veel events zelfs gratis oordoppen, maar waarom draagt niemand ze dan?

Oordoppen zijn vaak lelijk, ongemakkelijk en zorgen voor een vreemd geluid. Daarom werken verschillende organisaties al lang aan een verbeterde versie, maar die is vaak heel duur. Mogelijk komt de oplossing nu uit Antwerpen.

Oprichters kregen zelf te maken met tinnitus

Start-up Loop lanceert namelijk oordoppen van 39 euro die voor een mooie klank zouden zorgen, maar dan wel 15 dB stiller, meer dan voldoende om je oren te beschermen en tinnitus te vermijden. En oprichters Maarten Bodewes en Dimitri O weten waarover ze spreken want in hun studententijd kregen ze zelf te maken met een vervelende tuut in hun oren.

Benieuwd of het veelbelovende project even succesvol is als het klinkt. De eerste reacties uit de muziekbranche zijn alvast positief.

Lees meer