Ze wonnen met 9-0 van Gibraltar, maar toch werden de Rode Duivels uitgefloten na de match

Gisterenavond lieten de Rode Duivels geen spaander heel van voetbaldwerg Gibraltar. Meunier en co stuurden de Gibraltarezen met negen doelpunten om de oren terug de bus op. Maar toch hadden de supporters na de match een fluitconcert klaar voor onze nationale ploeg. De reden: de Duivels zouden na de match meteen de kleedkamers ingedoken zijn zonder de supporters te groeten.

Je tegenstander met 9-0 vernederen en toch de match eindigen met een fluitconcert, het lijkt wel of alleen de Rode Duivels dit voor elkaar kunnen spelen. De fans in Luik waren niet opgezet met het feit dat de spelers de catacomben van Sclessin indoken meteen na het laatste fluitsignaal, en dat zonder de talrijk opgekomen supporters te groeten. Pas nadat Lukaku zijn ploegmaats daarop attent maakte, kwamen de meesten nog even het veld op. Maar het kwaad was voor de supporters als geschied. Zij maakten hun mening duidelijk met een striemend fluitconcert.

"We moesten Witsel zelfs tegenhouden"

Man van de match Thomas Meunier, die zelf drie keer scoorde en vier assists gaf, vindt de reactie van het publiek overdreven. "Een grote deel van de spelers heeft de supporters geapplaudisseerd vanop het midden van het veld en dan pas zijn ze naar binnen gegaan", vertelt de rechterflank. Ook bondscoach Roberto Martinez is zich van geen kwaad bewust. "Sommige spelers speelden met tape en wilden die eerst losmaken", legt de Spanjaard uit. "Maar het is zeker niet waar dat de spelers niet enthousiast waren om de fans te gaan groeten, integendeel."

Eén speler mócht zelfs het veld niet meer op. Axel Witsel had in de match een rode kaart onder de neus geschoven gekregen en mocht het veld dus niet meer op. "We hebben Witsel zelfs moeten tegenhouden in de tunnel, zo graag wilde hij naar de fans toe", verklaart Martinez. "Jammer genoeg mocht hij het veld blijkbaar niet meer betreden."

Volgens Martinez hebben de fans het gedrag van de Rode Duivels dan ook fout begrepen. "Dat de fans het zagen alsof sommigen hen niet wilden groeten? Dat is absoluut niet de boodschap die wij willen uitdragen", is hij duidelijk. "De spelers waren trots voor een vol huis en ontzettend enthousiaste fans te mogen spelen, de sfeer was geweldig. Misschien hadden sommigen het gevoel dat er zondag pas gevierd moet worden, na Griekenland?"

Niettemin uitten vele fans op Twitter hun ongenoegen:

"Het is moeilijk geweest voor hen, maar we hebben toch recht op een ererondje!"

Een fan heeft zelfs al een idee om de Rode Duivels zeker hun ererondje te laten doen:

"We moeten hen zeggen dat ze hun premies krijgen voor de tribune, ze zullen er dan wel allemaal zijn."

Er was ook veel respect voor Lukaku, die zijn ploegmaats aanspoorde om toch het publiek te gaan groeten:

"Enorm respect voor Romelu Lukaku voor wat hij gisteren heeft gedaan, tijdens de match en vooral erna. Bedankt!"
"Een dikke bravo voor Romelu Lukaku die de andere 'imbecielen' is gaan zoeken in de kleedkamer!"

Lees meer