Deense politie massaal op zoek naar gestolen Belgische bus en vreest voor een aanslag 

In Denemarken is de politie een massale klopjacht begonnen om een gestolen bus te vinden. Op zich weinig onrustwekkends, zij het dat er in het recente verleden meermaals voertuigen werden ingezet bij terroristische aanslagen. De ordediensten vrezen voor een mogelijke aanslag en zetten nu alle middelen in om de bus, een Belgische trouwens, te lokaliseren. 

De witte autobus verdween in de nacht van dinsdag op woensdag. Hij stond geparkeerd in de buurt van het Centraal Station van Kopenhagen en heeft de nummerplaat 1-DIA-309. Naast de gebruikelijke rechercheteams is ook een politiehelikopter naar het voertuig aan het zoeken. Via Twitter wordt ook de hulp van de bevolking ingeroepen. Dat meldt de Deense krant thelocal.

De politie is extra waakzaam omdat heel wat recente terroristische aanslagen net gepleegd zijn met grotere voertuigen. Na Nice, Berlijn, Londen, Barcelona... is de politie er in Kopenhagen niet gerust in. Er wordt rekening mee gehouden dat de gestolen Belgische bus door terroristen gebruikt zou kunnen worden.

Lees meer