'La La Land'-regisseur Damien Chazelle werkt aan muzikale dramaserie voor Netflix

Damien Chazelle, de regisseur van de gelauwerde film 'La La Land', zal een serie gaan maken voor Netflix. En dat zal, hoe kan het ook anders, een muzikaal drama worden. 

Netflix heeft weer een grote naam gestrikt. Niemand minder dan Damien Chazelle zal gaan samenwerken met de streamingdienst. Chazelle is vooral bekend van het alom gelauwerde La La Land. Met die musicalfilm haalde hij tientallen prijzen binnen maar greep hij wel net naast die zo begeerde Oscar voor Beste Film. Chazelle is nu dus aan het werken aan een serie voor Netflix en dat zal, suprise suprise, een muzikaal drama worden. The Eddy zal het verhaal vertellen van een gelijknamige jazzclub. In de serie zal zowel Frans, Engels als Arabisch gesproken worden en het speelt zich af in het hedendaagse Parijs.

Geen muzikaal drama zonder muziek natuurlijk, en de serie zal van originele muziek worden voorzien door Glen Ballard, die, onder andere, ook Bad van Michael Jackson en Jagged Little Pill van Alanis Morissette schreef.

"Ik heb altijd al gedroomd om te kunnen filmen in Parijs", zegt Chazelle, die zelf van Franse afkomst is en een aardig woordje Frans praat. "Ik ben dus enorm enthousiast om samen met Jack (Thorne, die het scenario zal schrijven, red.), Glen (Ballard, red.) en Alan (Poul, die mee met Chazelle zal producen, red.) aan dit verhaal te kunnen werken en ik ben ook enorm blij dat we er een thuis voor hebben kunnen vinden bij Netflix."

Lees meer