Echte fans weten het waarschijnlijk al: Newt Scamander ging in Prisoner of Azkaban al naar Hogwarts

Uiteraard kunnen wij niet wachten tot het vervolg op Fantastic Beasts and Where To Find Them, maar érgens vinden we het spijtig dat Newt Scamander niet gewoon naar Hogwarts gaat. 't Is te zeggen, we missen de avonturen van Harry, Hermione en Ron gewoon té hard. Alleen, nu blijkt dat de (oude) Newt Scamander wel degelijk in Hogwarts rondgelopen te hebben! De échte fans hadden dat natuurlijk al gezien ...

Hoe knap Eddie Redmayne ook is, hoe geweldig New York er ook uit ziet in Fantastic Beasts And Where To Find Them: ons hart ligt in Hogwarts. Maar ook dat van Newt, zo blijkt. Want wat zien we bij de zevenhonderdste Harry Potter-marathon? In Prisoner of Azkaban maakt Newt een cameo-appearance.

Pardon? Helaas gaat het niet om de verrukkelijke Redmayne himself, maar om een verschijning op de Maurauder's map, de kaart die Harry's vader en z'n kompanen maakten, waarop je iedereen in Hogwarts kan zien. Zo zien we ook Peter Pettigrew, die James verraden had en in een rat veranderde. Maar dus ook een oudere-dan-in-de films Newt Scamander.

Veel verbazen moet dat niet, Scamander moet zijn befaamde boek, dat Harry overigens gebruikt op Hogwarts, ten tijde van Fantastic Beasts nog schrijven. Maar hij is wel bekend om zijn vriendschap met ons aller Dumbledore. Misschien brengt hij zijn oude vriend dus gewoon een bezoekje. Overigens, Dumbledore werd ook gecast voor de volgende Fantastic Beasts-film. Terug naar Hogwarts? We zullen zien!

Lees meer