Red de mensheid en word een ware held in Destiny 2

Nu de zomer stilaan op zijn laatste benen loopt, is dit het ideale moment om je PlayStation 4, Xbox One of pc opnieuw de aandacht te geven die hij verdient. En dat kan het best met de nieuwe release Destiny 2. Dat is een 'open world game' die de combinatie maakt tussen een first-person shooter en een 'role playing game'. Je kan de vette missies alleen voltooien of een team vormen met twee vrienden (of onbekenden) voor de echte Destiny-ervaring. En dat allemaal in een adembenemende omgeving met verbluffende graphics! 

Jouw missie? Je thuis heroveren!

In Destiny 2 wordt de laatste veilige stad van de mensheid aangevallen door de gigantische troepenmacht van Ghaul, de indrukwekkende leider van het meedogenloze Red Legion. Hij heeft de Guardians van de stad hun kracht ontnomen en de overlevenden op de vlucht gejaagd. Jouw missie? De overgebleven helden van de mensheid verenigen om het Red Legion en Ghaul te verslaan. Tijdens die queeste kom je in allerlei mysterieuze werelden van ons zonnestelsel terecht en ontdek je een heel arsenaal aan wapens en verwoestende nieuwe gevechtsvaardigheden. Werk samen en vecht om je thuis te heroveren!

Pimp je personage

In het spel kruip je in de huid van één van de Guardians. Er zijn 3 soorten waaruit je kan kiezen, elk met hun voor- en nadelen:

  • Hunters zijn goede schutters en halen van dichtbij uit met een zwaard. Ze jagen over het slagveld en zijn slim en genadeloos. Ze nemen grote risico’s, want die leveren het meeste op.
  • De onverzettelijke, machtige Titans beschermen bondgenoten en duwen de frontlinie tot hun vijanden stuk voor stuk zijn verslagen.
  • Als deskundige strijder van het licht zit de geest van Warlocks vol met dodelijke geheimen. Op het slagveld kunnen die geheimen de realiteit zelf vernietigen.

Nadat je een Guardian geselecteerd hebt, kan je nog kiezen tot welke soort die behoort: mens, Awoken (een blauwgrijze afstammeling van de mens) of Exo (een humanoïde machine). Daarna kan je je personage verder vorm geven, door bijvoorbeeld het geslacht en de kleur te veranderen. Dankzij eindeloze pantserconfiguraties kan je je Guardian tot slot klaarstomen voor het gevecht. Hoe verder je raakt in de game, hoe beter de uitrusting van je personage wordt.

Om de bad guys af te knallen, heb je natuurlijk wapens nodig. In Destiny 2 heb je een heel arsenaal ter beschikking, gaande van kinetische wapens als machinepistolen en automatische geweren tot energiewapens om vijandelijke schilden uit te schakelen en powerwapens met dodelijke vuurkracht zoals shotguns, granaat- en raketwerpers.

Speel online met vrienden of alleen

Destiny 2 combineert een filmachtige verhaallijn in een prachtig vormgegeven online wereld met spannende soloavonturen en een gameplay waarbij je de handen in elkaar kan slaan met vrienden of gamers die je niet kent.

  • In een episch soloavontuur moet je voorkomen dat het Red Legion iedereen vernietigt. Je kan ook optionele missies en opdrachten spelen om in niveau te stijgen en meer te weten te komen over de wereld van Destiny 2.
  • Als je voor multiplayer kiest zijn er verschillende opties. Bij een strike dring je een vijandelijke basis binnen met maximum 3 spelers en schakel je alle actieve bedreigingen uit. Je kan samen vechten met je vrienden of via matchmaking met andere Guardians spelen. Bij een raid kan je een vuurteam van 6 spelers samenstellen. Hierbij kan je prestigieuze wapens en uitrustingen verdienen. Door als clan activiteiten te voltooien met teamgenoten kan je beloningen en ervaringen verdienen. Je kan dit samen met bekenden doen of nieuwe vrienden maken!

Kies extra uitdagingen

Heb je na uren spelplezier zin in extra uitdagingen? Met een Destiny 2 Expansion Pass krijg je toegang tot Expansion I en Expansion II, met gloednieuwe verhaalmissies, teamactiviteiten, een competitieve multiplayer en een enorme keuze aan nieuwe wapens, pantsers en uitrustingen.

In onze vernieuwde gamerubriek staat Destiny 2 de hele maand centraal. Onze gaming man Espe trok helemaal naar Amsterdam om het spel op te halen!

De komende weken zal Espe onder andere z'n tips & tricks delen om een echte Destiny 2-expert te worden. Hou onze pagina dus zeker in de gaten voor extra artikels en video's over de game!

Destiny 2 komt uit op 6 september voor Playstation 4 en Xbox One. Op 24 oktober verschijnt de pc-versie. Je kan de game hier bestellen.

Lees meer