Sorry, geen nazomer! De komende tien dagen krijgen we regen, regen, regen

Wie hoopte op een mooie nazomer zal ontgoocheld zijn. Het weerbericht ziet de komende tien dagen rotslecht uit. Het lijkt wel alsof de herfst al begonnen is. Later deze week krijgen we veel regen en daarna volgen de sombere dagen elkaar op. De temperatuur zakt onder de kaap van 20 graden en dus zal een warme regenjas al snel van pas komen.

Vandaag is het nog redelijk warm bij 23 tot 24 graden. Wie weet is dit de laatste dag van het jaar dat we zonder jas kunnen rondlopen. Zon gaan we evenwel niet zien, want het is vrijwel de hele dag zwaarbewolkt. Een plaatselijke bui is niet uitgesloten. Vannacht is het nog vrij zacht bij zo'n 16 graden, maar vanaf morgen zijn dat zowat de temperaturen die we ook overdag krijgen. Het wordt morgen winderig en wisselvallig, maar na de middag zijn er opklaringen mogelijk bij zo'n 17 tot 18 graden.

Herfst is coming

Donderdag krijgen we een rustig intermezzo met droger weer bij 18 tot 20 graden. Vanaf vrijdag gaat het alleen maar bergaf met het weer. Het kan dan langdurig regenen en het kwik komt niet boven 17 graden uit. Ook zaterdag blijven regelmatig buien mogelijk bij gelijkaardige temperaturen. Zondag meer van dat wanneer tegen de avond een nieuwe regenzone ons land bereikt. Het wordt dan 's nachts ook al veel frisser, zo'n 10 graden in het centrum.

Volgende week lijkt de herfst zich helemaal in ons land genesteld te hebben. Het kwik daalt naar 16 graden, en we krijgen veel wind en regen. Dinsdag zet dat patroon zich verder. Tot voorbij half september ziet het KMI geen beterschap met fris en somber weer. Een nazomer zit er dus wellicht niet meer in, want daarna begint ook officieel de herfst. Tenzij de weergoden nog een verrassing voor ons in petto hebben, is de zomer helaas voorbij.