Cancel die verre trip naar Amerika of Azië, want het 'mooiste land ter wereld' ligt verrassend dichtbij

Bij mooie reizen denk je automatisch aan verre bestemmingen, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Rough Guides, een van de bekendste reisgidsen, vroeg aan zijn lezers welk land zij het mooiste land ter wereld vinden. Verrassend genoeg kwam Schotland als mooiste uit de bus. Het neemt daarmee de plaats in van Canada, dat vorig jaar de verkiezing won.

"Wie kan er ontkennen dat de wilde stranden, diepe meren en grillige kastelen tot de meest wonderlijke en mooie zichten ter wereld behoren?", zegt Rough Guides over Schotland. Het gaat zo Canada, Nieuw-Zeeland, Itali en Zuid-Afrika voor. Met Engeland (zevende) en Wales (tiende) stonden er naast Schotland nog twee landen uit de UK in de top tien.

"We zijn uiteraard blij met dit opmerkelijke eerbetoon van de Rough Guides-lezers, maar het is natuurlijk geen verrassing voor wie ons prachtige land al heeft ervaren", reageert Malcolm Roughead van VisitScotland aan het Engelse Metro. "Van ontzagwekkende landschappen naar opmerkelijke historische sites, tot onze drukke maar mooie stedelijke centrums, Schotland is adembenemend."

Voor wie nu toch een tripje naar Schotland overweegt, raadt Rough Guides deze vijf plaatsen zeker aan:

1. Eigg

© iStock

"Een perfect voorbeeld van een klein, vriendelijk eiland met een gouden strand om op te liggen, een heuvel om te beklimmen en prachtige uitzichten over de zee", stelt Rough Guides lovend.

2. Het Cairngorms Nationaal Park

© iStock

"Het park heeft meer bergen, bospaden, fauna hotspots, vriendelijke dorpjes en distilleerderijen dan u ooit zou kunnen ontdekken in uw leven!", is VisitScotland lyrisch.

3. Garenin

© iStock

Je zou het een beetje het Bokrijk van Schotland kunnen noemen. In dit prachtig gerestaureerd Schots dorpje kan je zelfs verblijven in een van de originele cottages.

4. Melrose Abbey

© iStock

De sfeer is ietwat akelig, maar laat het je er absoluut niet van weerhouden om de ruïne de bezoeken.

5. Tobermory

© iStock

Tobermory is het meest pittoreske vissersdorpje van heel Schotland.

Lees meer