Winnaar 'The Wall' geeft geld aan goed doel ... ondanks enkele moeilijke jaren

Geld verdienen met groene en rode ballen die van een muur naar beneden donderen. Het is eens iets anders. "De muur die geeft en neemt", zoals VTM het zo mooi zegt, heeft gisteren, in de eerste aflevering van 'The Wall' wel heel veel gegeven. Kandidaten Yannick en Mike gingen met 100.098 euro naar huis. Al zullen ze het niet op hun bankrekening gaan zetten, want een groot deel van het geld gaat naar een goed doel.

"Niels Destadsbaeder presenteert een nieuw spelprogramma waarin veel geld - héél veel geld - te winnen valt", zo kondigde VTM het nieuwe The Wall gisteren nog eens aan. En ze overdreven niet. De ballen waren de collega's Yannick en Mike gisteren goed gezind, want ze gingen aan de haal met 100.098 euro. "Het is inderdaad een serieus bedrag dat we hebben gewonnen", stelt Mike in Het Laatste Nieuws. "Het was echt wel schrikken." Met dat bedrag zullen de collega's, onder andere, een Premier League-reisje maken.

Maar ze tonen ook dat ze een goed hart hebben, want een groot deel van hun gewonnen geld zullen ze doneren aan een vzw voor kinderen met een beperking. "Mijn dochter Siska heeft het syndroom van Down en gaat naar het bijzonder onderwijs in Neder-over-Heembeek", legt Mike uit. "Het is ongelooflijk wat die mensen daar doen met heel weinig middelen in een oud gebouw. Als ik die vzw kan ondersteunen, ga ik dat zeker doen."

Lees meer