Personeel over Philippe Cracco uit 'The Sky is the Limit': verplicht rode hakken en enkel kansen voor mooie vrouwen

Rodania-topman Philip Cracco, ook bekend uit 'The Sky is the Limit', is met zijn nieuwe bedrijf Jobfixers volop nieuwe werknemers aan het aanwerven. Maar ex-werknemers beweren dat de zakenman oneerlijk is. De vrouwelijke medewerkers zouden zelfs verplicht geweest zijn om rode hakken te dragen op het werk.

Kevin L. had een goede job bij Proximus opgegeven om voor Cracco te werken. “Na maandenlang solliciteren en heel wat selectierondes zou ik verantwoordelijke worden in Sint-Niklaas”, zegt L. in Dag Allemaal. Maar na een week werd hij ontslagen. “Het was één grote farce. Hij liet ons een berekening maken die onmogelijk op te lossen was omdat we de benodigde cijfers daarvoor nooit hebben gekregen. Terwijl onze ontslagformulieren al klaar lagen, zo bleek. De kantoorverantwoordelijken zijn nu dus jonge meisjes, met amper enige competentie. Blijkbaar vindt Philip Cracco het belangrijker dat zijn personeel er goed uitziet dan dat ze met kennis van zaken handelen."

Bij een andere ex-werkneemster van Cracco klinkt eenzelfde verhaal: “Wat Kevin vertelt, klopt als een bus. Ook ik werd aangeworven, om vervolgens zo'n onmogelijk examen voorgeschoteld te krijgen. Waarna ik de bons kreeg, ten voordele van een veel jongere kandidate.” Ze heeft dan ook niets vriendelijks te zeggen over haar ex-baas: “Soms krijg je de indruk dat hij een beetje gek is. Hoe hij z'n werknemers domineert en zelfs vernedert! En sorry, verplicht moeten werken op rode, hoge hakken? Dat vind ik er vér over.”

Cracco: “Enkel plaats voor de allerbesten”

Cracco verdedigt zich door te zeggen dat de mensen, die ontslagen werden, effectief incompetent zijn. “Ik wil dat mijn mensen de waarde van Jobfixers uitdragen", zegt hij. "Dat ze van alles op de hoogte zijn en dat ook blíjven. Daarom organiseren we om de twee weken een examen. En wie gebuisd is, wordt inderdaad bedankt. Bij Jobfixers is er enkel plaats voor de allerbesten.”

Ook het verplicht dragen van rode hakken is volgens hem niet waar, maar het wordt blijkbaar wél aangemoedigd: “Er zijn in de uitzendsector al járen meer vrouwen dan mannen aan de slag. Het klopt ook dat ik alle dames rode schoentjes cadeau heb gedaan. Moeten ze die dragen? Nee, maar het hoort wel bij onze hippe en dynamische stijl. Stewardessen dragen toch ook hakken?"

Dopingtest

Ook moet Cracco stoppen met zijn passionele hobby, rally. Zo heeft de Rallybond hem geschorst nadat hij positief scoorde op een dopingtest. Dat schrijft Het Nieuwsblad. “Al 22 jaar race ik en nog nooit moest ik daarbij een dopingtest ondergaan, tot na die wedstrijd”, zegt Cracco. Maar volgens de zakenman is er geen sprake van kwaad opzet: “Die resultaten zijn het gevolg van de hormonentherapie die ik volg om mijn prostaatkanker te bestrijden. Blijkbaar moet je voor een wedstrijd een soort therapeutische toestemming kunnen voorleggen, wat ik niet wist. En na de uitspraak heb ik blijkbaar niet de juiste procedure gevolgd, waardoor de tijdelijke schorsing is omgezet in een definitieve. Voor die procedure moet je met je arts een hoop documenten invullen. Maar wat wil je, die man heeft wel belangrijker zaken te doen, zoals zieke mensen beter maken.”

Lees meer