Wil je er supergoed uitzien voor een feestje? Dan is er nu ook de tijdelijke borstvergroting

Heb je binnenkort een feestje en wil je er echt top uitzien? Dan kan je nu niet alleen een superoutfit en mooie make-up zoeken maar wie er ook daadwerkelijk 'anders' wil uitzien, heeft nu ook een nieuwe optie: de tijdelijke borstvergroting. De borstvergroting zou maar maximum 24 uur meegaan. Een beetje botox voor je borsten dus.

Het is geen gloednieuw gegeven. De 'tijdelijke borstvergroting' bestaat al een tijdje. Het werd vooral populair door de New Yorkse plastische chirurg Norman Rowe, die de InstaBreast-behandeling uitvond. Daarbij spuit hij een zoutoplossing in je borsten waardoor die er tijdelijk, tot 24 uur lang, groter uitzien. Het duurt ook helemaal niet lang. De ingreep lijkt in die zin dus een beetje op botox. Op amper twintig minuutjes ben je alweer buiten. Je kan dus perfect tijdens je middagpauze even binnenspringen als je 's avonds een feestje hebt.

Als test voor een permanente borstvergroting

Hoewel het de laatste tijd ook echt steeds vaker gebruikt wordt voor feestjes of op vakantie, werd het door dokter Rowe vooral bedacht om vrouwen te laten ervaren hoe een borstvergroting voelt. "Deze procedure is een perfecte manier voor vrouwen om te zien hoe hun lichaam er zou uitzien voor dat ze moeten beslissen over een permanente operatie", staat er te lezen op zijn website. "Is er een betere manier voor cliënten om te beslissen of ze een permanente borstvergroting willen dan ze het tijdelijk te laten ervaren voor ze onder het mes gaan?" Rowe raadt zelfs af om het voor feestjes te gebruiken. Er zijn namelijk wel een aantal nadelen.

Zo zou het de vorm van de borst ook permanent kunnen veranderen. Door de huid uit te rekken, om plaats te maken voor de zoutoplossing, zou de vorm en ondersteuning van de borsten kunnen gewijzigd worden. Herhaaldelijk gebruik zou zelfs kunnen leiden tot littekens. Daarnaast is er ook nog geen wetenschappelijke uitspraak over of dit wel veilig is. Dat betekent niet meteen dat het schadelijk of onveilig is, maar verder onderzoek is wel nodig.

Het grootste nadeel is misschien wel de prijs. Een echte vaste prijs is er niet echt, maar verwacht je maar aan meer dan 2.000 euro, soms betaal je zelfs 3.000 euro of meer. Dat ligt dus al in de lijn met een echte borstvergroting.

Lees meer