Het verhaal van de volgende Bond-film is gelekt: 007 trouwt en geniet van z'n pensioen

Het is goed mogelijk dat James Bond in de volgende film in het huwelijksbootje zal stappen. Dat blijkt uit een gelekt plot van een bron die bij de productie zit. Bond zou met pensioen gaan als geheim agent om te trouwen en van het leven te genieten. Dat is niet de eerste keer in de geschiedenis van de filmreeks. Zelfs de huidige Bond, Daniel Craig, heeft z'n C4 al eens naar M gestuurd omdat hij voor de liefde van z'n leven gekozen had.

Daniel Craig heeft een tijdje geleden tegen de verwachtingen in bevestigd dat hij nog een laatste film als 007 zal maken. Het moet ook de 25ste in de franchise worden, en dus hopen we op iets bijzonders. Als de geruchten kloppen, eindigt de periode van Daniel Craig als Bond zo een beetje zoals die begonnen is. In Casino Royal zien we hem op het einde van de film met Vesper Lynd op vakantie gaan, terwijl hij z'n ontslag heeft ingediend. Uiteindelijk keert hij in de volgende film wel nog terug, omdat zijn geliefde vermoord is.

Trouwen konden de tortelduifjes toen niet, maar ook dat zou geen unicum in de filmreeks zijn. Zo zagen we in 1969 in On Her Majesty's Secret Service al eens hoe de spion z'n jawoord gaf aan Tracy Draco. Uiteraard werd z'n vrouw ook toen vermoord door de slechterik van de film, Blofeld. Bond mag als eeuwige playboy natuurlijk geen getrouwd man zijn de films, dus staat volgens het plot ook z'n volgende echtgenote hetzelfde lot te wachten. Wie Spectre gezien heeft, weet dat het dan waarschijnlijk gaat om Madeleine Swann, gespeeld door Léa Seydoux.

Bond in Kroatië?

Een kwade Bond kom je liever niet tegen, en de bron vergelijkt zijn rol in de nieuwe film met die van Liam Neeson in Taken. Ook zijn vrouw wordt vermoord, en hij doet er alles aan om de dader op te sporen. Officieel is de werktitel nog steeds 'Bond 25', maar er is de voorbije maanden nog mogelijke informatie gelekt. Zo zou een andere werktitel 'Shatterhand' zijn, en Bond zou naar Kroatië reizen voor een confrontatie met een blinde supercrimineel.

We zullen hoe dan ook nog een tijdje geduld moeten hebben, want de opnames moeten nog gebeuren. Als alles goed gaat verschijnt de volgende Bond-film zo op 8 november 2019 in de zalen. Nog meer dan twee jaar dus, maar het goede nieuws: James Bond will definitely return!

Lees meer