Charles Bradley moet zijn tournee voor de tweede keer afzeggen, er is opnieuw kanker vastgesteld

Het is met grote spijt dat we 't moeten melden, maar Charles Bradley heeft opnieuw zijn hele wereldtournee moeten afzeggen. In 2016 moest hij dat al een keer doen omdat er darmkanker bij hem werd vastgesteld. Toen leek het weer beter te gaan en werd een nieuwe tournee ingepland. Die is nu ook afgezegd. Charles Bradley komt eind dit jaar dus ook niet meer naar De Roma in Borgerhout.

In juni werd verklaard dat de 67-jarige zanger genezen was. Nu komt het spijtige bericht dat de kanker in de darmen misschien wel verdwenen is, maar dat de ziekte is uitgezaaid naar de lever. Bradley geeft de moed niet op en laat, geheel volgens zijn kenmerkend optimisme, weten "When I come back, I'll come back stong. With God's love."

Charles Bradley is één van de meest liefdevolle en enthousiaste mensen die je op een podium kan zien staan. Hij beleeft dan ook letterlijk zijn droom, want zijn verhaal begon rijkelijk laat, want hij werd pas op zijn 63e ontdekt door het soullabel Claptone Records. Daarvoor had hij op straat geleefd en probeerde hij aan de kost te komen als James Brown-imitator, iets dat je nog niet helemaal kan wegdenken als je Charles Bradley vandaag op een podium ziet staan.

Sindsdien begon een nieuwe carrière voor Charles Bradley, een carrière die van uitverkochte zaal naar uitverkochte zaal ging. Die uitverkochte zalen moeten nu wel even wachten. Voorlopig worden er geen nieuwe data ingepland voor de afgelaste tournee. De Roma zal contact opnemen met tickethouders voor de concerten die Charles Bradley bij hen zou geven.

 

Lees meer