Maarten Devoldere verrast: amper een jaar na het debuut van Warhaus ligt er een nieuw album klaar

'We Fucked A Flame Into Being' was behalve een geweldige albumtitel en het debuut van Warhaus ook een geweldig album. Maarten Devoldere presenteerde met Warhaus één van de zijprojecten die het levenslicht zagen tijdens de pauze van Balthazar en aan Warhaus komt vooralsnog geen einde, want Devoldere presenteert nu al het tweede album. Die tweede heet gewoon 'Warhaus' en verschijnt op 13 oktober, de eerste single - Mad World - is er nu al. 

Mad World hoorde we de eerste keer op Rock Werchter. Warhaus sloot er hun set mee af en toen al waren we helemaal méé met dat nummer dat in hetzelfde bedje leek te hebben gelegen dan Theme From Turnpike van dEUS.

Bij die eerste single hoort meteen ook al een clip en die is in één take opgenomen in Mallorca. Die clip past dus helemaal in de geest van de plaat, die er een stuk spontaner is gekomen dan het debuut van Warhaus waar jaren af en aan aan gewerkt is geweest. Het album is grotendeels onderweg opgenomen, maar ook deels - zo meldt het persbericht mysterieus - in Kirgizië "met geen ander gezelschap dan dat van een lokale herder."

 

En er is nog een primeur. Met No Sush High - nog één van de nieuwe nummers - heeft Maarten ook voor het eerst een nummer geschreven waarin hij zingt over hoe liefde alles kan overwinnen, zonder dat vleugje cynisme dat normalerwijze over Warhaus heen hangt.

De plaat werd in België ingeblikt in het gezelschap van zijn vaste touring band waarover Maarten zegt: "Het zijn geen jazzmuzikanten, maar ze kunnen het wel goed faken. Er is ook veel geïmproviseerd, wat de songs meer tot leven bracht."

Hoe dat allemaal klinkt kunnen we al horen op 13 oktober wanneer dat tweede album, dat gewoon 'Warhaus' heet, verschijnt. De tournee zal zich grotendeels in het buitenland afspelen, in landen als Denemarken, Tsjechië, Slovakije, Oekraïne, Hongarije, Rusland, Polen, Zwitserland, Italië en Spanje maar ook dichter bij huis in Duitsland, Frankrijk en Nederland.

En natuurlijk ook in België. Hier speelt Warhaus voorlopig twee concerten: in De Roma (Borgerhout) op 11 november en in De Vooruit (Gent) op 16 november. Extra plus voor beide concerten: Faces On TV is het voorprogramma.

Lees meer