Alweer een zinkgat in Brussel: hele spoortunnel onder water, dagenlang geen treinen tussen Schuman en Noord

In Brussel is er voor de tweede keer op één week tijd een zinkgat ontstaan in het midden van de weg. Het gat is ontstaan door een een probleem met de waterleiding. Er vielen geen gewonden en op eerste gezicht, leek er geen groot probleem te zijn. Helaas werd er te vroeg gejuicht want het waterlek zorgt ervoor dat er dagenlang geen treinverkeer zal zijn tussen Brussel-Noord en Brussel-Schuman. 

We zijn het intussen bijna gewoon aan het worden: in Brussel is alweer een zinkgat ontstaan. Vandaag was de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node aan de beurt. De politie bevestigt aan VTM dat het gat zo'n 20 tot 30 meter diep is.

Als dat niet genoeg is, bevestigt Infrabel aan VRT NWS dat het treinverkeer ook belemmerd zal worden. Het waterlek zorgt ervoor dat er dagenlang geen treinverkeer zal zijn tussen Brussel-Noord en Brussel-Schuman. "Over een afstand van verschillende honderden meters staat er water in de tunnel", zegt Frédéric Petit aan VRT NWS. Het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Luxemburg wordt de komende dagen serieus gehinderd.

De politie en brandweer staan paraat in de Leuvensesteenweg, om ervoor te zorgen dat het probleem zo snel en veilig mogelijk wordt verholpen. Daarnaast staat Vivaqua, de Brusselse watercommunale, hen bij om het probleem bij de ondergrondse waterleidingen te bekijken. “Vivaqua probeert het probleem nu op te lossen, maar het is niet duidelijk hoe lang dat nog zal duren", luidt het bij VTM.

Tweede zinkgat

Afgelopen week ontstond ook een zinkgat in het centrum van Brussel in de Kardinaal Mercierstraat.

Bekijk meer foto's van het tweede zinkgat op de Facebook-pagina van de politie.

© Facebook: PolConVL

© Facebook: PolConVl

Lees meer