Nederlandse man vliegt in de cel voor het stelen van ... een grote badeend

In Nederland is een man veroordeeld tot acht weken celstraf voor het stelen en beschadigen van een grote plastieken badeend. Die stond op het terras van café De Goudse Eend in Gouda, waar de man de eend heeft gestolen. Later werd de eend zwaar beschadigd teruggevonden ver weg van het café.

De feiten dateren al van 23 juni, maar de 45-jarige man werd vandaag veroordeeld voor acht weken in de cel, dat meldt het Nederlands Openbaar Ministerie. Die acht weken zouden tot twee weken kunnen worden teruggebracht als de man akkoord gaat 'leefstijltraining' te ondergaan. Bovenop de celstraf moet de man ook 740 euro betalen aan de eigenaar van het café.

Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe de man vrijdagochtend een ravage aanricht op het terras van het café De Goudse Eend in Gouda en de één meter grote eend steelt. Die werd later dan weer teruggevonden verder weg in de stad. Door de camerabeelden kon de man, die bekend stond bij de Nederlandse politie omwille van alcoholproblemen, snel worden opgespoord. De 45-jarige bekende meteen, maar "deed daar nog al laconiek over", zo stelt het Openbaar Ministerie. De rechter was niet opgezet met de houding van de man en veroordeelde hem dus tot acht weken, waarvan zes voorwaardelijk.

Lees meer