Na COS, & Other Stories en Arket komt er nog een nieuwe H&M-keten naar Vlaanderen

Fashionista's, spring maar een gat in de lucht want Monki, een dochterketen van de Zweedse H&M Group, komt naar België. Het concept: een soort Dinseyland voor shoppers met felle kleuren, discoballen en draaimolens. De eerste vestiging opent in november op de Meir in Antwerpen.

Monki bestaat al sinds 2006 als dochterbedrijf van H&M en heeft al 115 winkels over de hele wereld. Zodra klanten de shop binnenwandelen, is het de bedoeling dat ze het gevoel krijgen in een andere wereld te vertoeven. In Antwerpen trekt Monki in een pand van 550 vierkante meter dat zeer kleurrijk en sprookjesachtig ingericht zal worden met regenboogkleuren, pastel, goud en glitter.

Alsof dat nog niet genoeg is, komt er ook een roze kristaltrap, een discobal en een draaimolen. Geweldig, toch? Maar het belangrijkste: wat zal er in de rekken liggen? We mogen ons verwachten aan stuks in de typische, minimalistische, Scandinavisch stijl en Aziatisch geïnspireerde streetwear. Monki is niet de enige H&M-winkel die dit jaar naar ons land komt. Zo opent de soberdere keten Arket, een winkel met degelijke basics in verschillende tinten, dit najaar zijn deuren in Brussel.

Antwerpen als modestad

"Antwerpen is een geweldige stad die erg befaamd is in de modewereld," zegt Lea Rytz Goldman, Managing Director van Monki, aan Het Laatste Nieuws. "We kunnen niet wachten om onze Belgische klanten de enige echte Monki ervaring aan te bieden in onze grootste winkel tot nu toe!"

Zo zien andere Monki-winkels eruit:

© getty

© getty

© getty

© getty

© getty

© getty

Kledij die bij Monki in de rekken zal liggen:

© getty

© getty

© getty

© getty

© getty

© getty

Lees meer