‘Stap voor stap’-actie voor Hannelore geslaagd: meer dan 90.000 euro ingezameld voor elektronische beenprotheses

De actie ‘Stap voor stap voor Hannelore’ van Qmusic is geslaagd: op nog geen dag tijd werd meer dan 90.000 euro ingezameld zodat het meisje uit het VTM-programma ‘Over Winnaars’ vanaf nu met elektronische beenprotheses kan stappen.

Het streefdoel van 90.000 euro voor de actie ‘Stap voor stap voor Hannelore’ werd ruim overschreden. Naast de inzendingen van in totaal 56.312 euro, heeft een anonieme Gentse zakenvrouw 90.000 euro aan de actie geschonken. Haar boodschap: “Hannelore heeft zo’n sterke indruk op me nagelaten, omdat ze zo positief in het leven staat. Ze blijft maar vechten, ondanks de zware tegenslagen die ze gekend heeft. Daarom wil ik haar graag helpen.”

De actie heeft in totaal dus 146.312 euro opgeleverd. Op vraag van Hannelore en Koen Wauters, die sinds kort Over Winnaars op VTM presenteert, gaat het deel boven de 90.000 euro naar vzw Project U/TURN. Dat is een vzw die trektochten organiseert voor mensen met een functiebeperking. Het is die organisatie die Hannelore begeleid heeft tijdens haar tocht naar Machu Picchu met Koen Wauters. Nog tot 22 uur blijven de Qmusic-dj’s door Vlaaderen wandelen voor U/TURN.

Elektronische protheses

Hannelore raakte haar beide benen kwijt door een treinongeval. Koen Wauters benaderde haar met zijn televisieprogramma Over Winnaars om haar droom te doen uitkomen: de ruïnes van de oude Inca-stad Machu Picchu zien. Voor de klim van 350 meter kreeg Hannelore tijdelijk elektronische protheses, waardoor ze minder pijn had en beter kon stappen. Dankzij de actie ‘Stap voor stap’ kan ze nu voor altijd met zo’n protheses wandelen.

Iedereen die nog wil storten, kan hier terecht.

Lees meer