Dank je, Sharon en Esmee uit Double Troube! “De Belgische taal is echt de lelijkste taal die er is”

Sinds kort is de ‘Ex on the Beach’-tweeling Sharon en Esmee terug met een eigen programma ‘Double Trouble’. Het duo werd door MTV naar een flodderige camping in Bulgarije gestuurd. Hoog tijd dat we de dames nog eens aan de tand voelen. En wat blijkt nu ... ze vinden Belgische jongens onaantrekkelijk!

Hoe zit het met die relatie tussen Sharon en Jordi?

Esmee: Ze zijn weer samen, het is weer aan. Kijk, ze zijn allebei een beetje psycho. En ze maken elkaar ongelukkig, maar Sharon heeft een jongen nodig die net zo is als zij.

Sharon: We zijn weer samen, maar intussen zijn we wel een keer uit elkaar geweest. Toen we terugkwamen van Ex on the Beach, hadden we veel ruzie toen die eerste beelden op televisie kwamen. We zijn allebei heel jaloers en ‘psychisch’. Toch is hij de man van mijn leven. Hij is wel degene met wie ik later kinderen zou willen enz.

Sharon is al lang bezet. Wat vind jij het belangrijkste aan een man, Esmee?

Esmee: Hij moet trouw zijn en laten zien dat hij alleen mij wil. Hij moet dus een beetje jaloers zijn, want ik ben dat zelf ook. Maar ik denk dat ik mijn hele leven single zal blijven, want ik ben echt véél te jaloers.

Een regenachtige camping in Bulgarije

Als je beelden van ‘Double Trouble’ nu terugziet, ben je dan tevreden of is het eerder gênant?

Esmee: Het is zeker niet gênant. We hebben dat ook nergens spijt van, maar het is raar om jezelf zo terug te zien op tv. Zoals je ons bezig zag, zo zijn we in het echt ook.

Jullie verbleven in Bulgarije. Wat vinden jullie van dat land?

Esmee: Eigenlijk vonden we niks aan dat land leuk. Vooral de camping was echt het allerergste, maar de volgende afleveringen worden leuker, zeker als we naar Sunny Beach gaan. Daar gaan we veel feesten. Maar er waren wel veel lelijke Nederlandse jongens. Ze waren allemaal spierwit. Wij houden niet zo van een heel witte huidskleur. En ze hadden enorm lelijke kleren aan en waren dik.

Normaal gaan we op vakantie naar een warm land met veel zon zoals Egypte, Spanje, Turkije of Griekenland. We liggen dan de hele dag aan zee en ’s avonds gaan we uit. We gaan ook nooit iets bezichtigen. Daar geven wij echt niks om.

Sharon: Bulgarije is echt een kutland. Ik zou er nooit meer heengaan. De mensen zijn er ook heel asociaal.

Belgische jongens

Jullie hebben ooit gezegd dat het accent, waarmee Belgen spreken, een afknapper is.

Esmee: Voor ons is het gewoon heel raar om jullie accent te horen. Jullie kunnen woorden precies niet normaal zeggen. Mijn eigen vriend zou nooit een Belg kunnen zijn. Daar zou ik gewoon nooit oud mee kunnen worden.

Sharon: De Belgische taal is echt de lelijkste taal die er is. Jullie praten echt zo lelijk en raar!

De massage

Jullie hadden van MTV een beperkt budget gekregen om van te leven. Waarom geef je dan in godsnaam zoveel geld aan een massage?

Esmee: Dat zouden we zelf ook nooit gedaan hebben. Maar we hadden het toen zo gehad met die camping. Het was koud en het enige dat ons warmer kon doen krijgen, was een massage. Ik vond het trouwens echt niet leuk, met al dat schuim. Dat was echt geen gewone massage.

Wil de tweeling beroemd worden?

Esmee: Ja. Wie wil dat nu niet? We zouden graag een tweede seizoen willen en in nog meer televisieprogramma’s komen.

Sharon: Ja. We worden ook steeds bekender. We hopen aan meer programma’s te kunnen meedoen. We willen geld verdienen en nooit meer hoeven werken.

Maaskantjeuh!

Hoe waren jullie op de middelbare school?

Esmee: We hebben heel lang alles samen gedaan. Tot na onze schooltijd zelfs. Ze hebben ons op school weleens uit elkaar gezet, maar toen at en sliep ik niet meer. We vielen ook altijd op in de klas. Mensen vonden het leuk om met ons te lachen en we waren altijd iets geks aan het doen.

Maken jullie vaak ruzie?

Esmee: Ja, net omdat we precies hetzelfde zijn. Maar na vijf minuten is dat meestal weer voorbij. Vroeger ging het vooral over jongens. Nu is het vooral omdat we bezorgd zijn om elkaar.

Wat doen jullie hele dagen in Maaskantje?

Esmee: Ik woon nu alleen, maar we zien elkaar elke dag op het werk. We werken allebei bij Subway, zo’n veertig uur per week. In het weekend zit ik bij een vriendin of een jongen of ga ik uit in Eindhoven of Rotterdam. Hier in Maaskantje valt echt niets te beleven, hier is alleen maar een supermarkt.

Sharon: Je wil hier gewoon niet dood gevonden worden, hier is geen kut te doen.

Koken jullie soms?

Esmee: Nooit. Wij haten koken. We eten vooral pizza, friet en Hollandse boerenkost.

Wat is jullie favoriete muziek?

Esmee: Buitenlandse muziek. We hebben een heel aparte smaak. Liefst Spaanse muziek of van die ‘urban muziek’ waar je lekker op kan dansen.

Sharon: Allesbehalve Nederlandse muziek.

Lees meer