Op zoek naar de goedkoopste woonlening? Dan hebben we goed nieuws! 

Iedereen weet het: de rentes voor woonleningen zijn torenhoog. Als je met je bank gaat praten, krijg je een lastig afbetalingsplan voorgeschoteld, dat je in veel gevallen tot op je oude dag zal blijven volgen. Veel particulieren gaan niet de allerlaagste rente aan die er op de markt is. Daar willen online banken nu verandering in brengen. Ze laten hun rentes voor woonleningen sterk dalen.

Hello Bank van BNP Paribas Fortis heeft de vaste rente voor woonleningen sterk laten zakken: van 1,65 procent naar 1,40 procent op een vaste lening op vijftien jaar, van 1,90 procent naar 1,65 procent voor een lening op twintig jaar en van 2,05 procent naar 1,90 procent op een vaste lening op 25 jaar.

?Erg scherp", zegt Kristof De Paepe van spaargids.be over de verlaging aan persbureau Belga. "De massale instroom bij Keytrade bewijst het. Er is heel veel vraag naar transparantie. De grootbanken kunnen niet langer hun favoriete spelletje spelen: de consument alle banken laten afgaan om de laagste rente te vinden." Er wordt verwacht dat de grote banken de maatregelen van de online banken zullen volgen.

Ook wil Keytrade geen prijzenoorlog met Hello Bank.

Lees meer