Lady Gaga dagvaardt makers van bekend Vlaams televisieprogramma

Het lijkt een slechte grap, maar toch is het echt gebeurd. Joris Hessels en Dominique Van Malderen kregen een brief in de brievenbus van een New Yorks zakenkantoor dat in naam van Lady Gaga het duo dagvaardt. De extravagante popster vindt het niet kunnen dat de twee, die samen het televisieprogramma 'Radio Gaga' presenteren, (een deel van) haar naam gebruiken. 

Lady Gaga kijkt dus klaarblijkelijk naar de Vlaamse televisie. Want Radio Gaga-presentatoren en bedenkers Joris Hessels en Dominique Van Malderen kregen onlangs een brief van de Amerikaanse popster in de bus. Of ze alsjeblieft haar naam niet meer wouden gebruiken. Ze zouden zo kijkers moedwillig om de tuin leiden en haar naam gebruiken om meer kijkers te lokken.

Lady Gaga tegen GaGa

De presentatoren van het human interest-programma twijfelen echter niet aan een goede afloop. Het woord 'gaga', dat zoveel betekent als gek of zot, bestond dan ook al lang voor Lady Gaga doorbrak. Het is ook niet de eerste keer dat de excentrieke popster iemand aanklaagt omdat ze haar naam zouden misbruiken. Zo probeerde ze een aantal jaar geleden al de naam van het Oostenrijkse energiedrankje GaGa te laten veranderen. Lady Gaga verloor de zaak. Volgens mensen binnen het octrooibureau zou de kans heel klein zijn dat iemand het drankje zou kunnen verwarren met de zangeres.

Dat het verhaal net nu bekendgemaakt wordt, is wel heel toevallig. Want Radio Gaga begint vanavond aan zijn derde seizoen, om 21.15 u op Canvas.

Lees meer