Oef, gedaan met gênante blunders. Binnenkort kan je in WhatsApp-berichten verwijderen in groepsgesprekken

WhatsApp zou wel eens een heel interessante update kunnen krijgen. De applicatie werkt namelijk aan een systeem om berichten te verwijderen die je gestuurd hebt in groepsgesprekken. Dat is momenteel enkel mogelijk in gewone gesprekken.

Iedereen kent het wel: je hebt zodanig veel gesprekken in WhatsApp dat je een bericht stuurt naar de foute groep. Meestal geen ramp, maar soms kan dat voor gênante situaties zorgen.

Dat wil WhatsApp nu voorkomen door je toe te laten om je verstuurd bericht te wissen zodat niemand in het groepsgesprek het nog kan zien. Het nieuws daarover komt van Twitteraar @WABetaInfo, die vaak juiste informatie heeft.

Weg uit notificatiebalk

Momenteel kan je enkel berichten wissen die je in gewone gesprekken hebt gestuurd. Bovendien blijven die berichten wel leesbaar in de notificatiebalk van degene waarnaar je het hebt verzonden. Ook dat probleem zou de volgende update van WhatsApp moeten oplossen. Een bericht wissen, haalt het dan namelijk ook daar weg, zodat écht niemand het nog kan lezen ... als je snel genoeg bent tenminste.

De applicatie, in handen van Facebook, heeft zelf nog niet gereageerd. Wanneer de functie beschikbaar zal zijn in WhatsApp is dan ook nog niet bekend.

Lees meer