Heeft Koen Wauters The Voice al opnieuw gewonnen? Hier is waarom wij stiekem vermoeden van wel

Is Koen Wauters voor het tweede seizoen op rij de coach van de winnaar van The Voice van Vlaanderen? Dat weten we binnenkort pas, maar feit is dat hij na twee audities al een bijzonder team heeft. Verrassend genoeg wist hij een soulstem binnen te rijven, maar z'n echte parel is de 19-jarige Bonni, die toch wel heel veel wegheeft van Ed Sheeran. Hier zijn de vijf momenten die je volgens ons moet gezien hebben.

1. De Vlaamse Ed Sheeran

*Bonni (19 jaar - Merksem)

Een doodgewone jongen, op het eerste gezicht helemaal geen popster, een gitaar en een ongelooflijke stem. Doet het een belletje rinkelen? Als The Voice een fictiereeks was, dan speelde Bonni de rol van Ed Sheeran. De coaches wachten heel even wanneer hij The Man Who Can't Be Moved van The Script aanheft - de zenuwen gieren door z'n lichaam en hij sluit zijn gitaar bibberend aan. Maar dan drukt één coach, en de rest volgt meteen. Zelden hebben we hen nadien zo zien knokken om een kandidaat binnen te halen. En ze weten waarom.

Bart Peeters neemt de gitaar van een emotionele Bonni aan, Koen Wauters gaat hem knuffelen en Alex Callier biedt hem z'n zakdoek aan. Uiteindelijk kiest dit grote talent voor Koen, en als die het slim speelt heeft hij de winnaar in z'n rangen. "Hierbij had ik echt een Voice-gevoel", zegt Natalia.

2. Bende rockers zet alles op stelten

*Dieter (29 jaar - Affligem) & Dries (29 jaar - Denderleeuw)

Twee hilarische audities na elkaar in The Voice, en dan ook nog eentje dat niet gepland was. Houston's Problem was in de studio neergedaald. Twee leden van de band deden elk apart auditie. Dieter is 29 jaar en brengt Good Grief van Rag'n Bone Man. Alex en Bart draaien meteen, de andere coaches volgen. "Eindelijk eens iemand die zich smijt. Ik ben blij dat ik nog eens enthousiast bent", zegt Alex Callier. "Ze hebben in Houston geen probleem meer", grapt Bart Peeters. Achter de schermen zijn ze ervan overtuigd dat hij voor Natalia gaat kiezen, maar toch gaat Dieter voor Alex.

Dieter verklapt al dat zijn collega ook komt zingen, en plots beseffen de coaches dat Alex de twee tegen elkaar kan uitspelen in de battles als ook Dries voor hem kiest. Hij zingt Dead Or Alive van Bon Jovi, en alweer draait iedereen z'n stoel. "Houston, we have a problem", grapt nu ook Koen. Natalia beseft dat ze er geen twee mag verliezen. "Ik ben nog zotter van uw stem", zegt ze. Uiteindelijk kan Dries uit de reactie van de coaches wel raden dat Alex z'n collega heeft binnengehaald, en zelf kiest hij voor een dolgelukkige Bart Peeters.

Koen richt zich naar het publiek en vraagt hoeveel er nog in die groep zitten. Hij sleurt er zowaar nog eentje op het podium, die het verrassend eveneens goed doet. Natalia trapt rechtstaand op haar knop en even lijkt alles uit de hand te lopen in The Voice. Dat komt ervan als je echte rockers uitnodigt.

3. Een vluchteling scoort in The Voice

*Nabil (51 jaar - Hoogstraten)

De voorbije jaren zijn er een pak vluchtelingen naar België gekomen, en dat laat zich ook in The Voice blijken. Liefst drie buitenlanders met elk een boeiend verhaal hebben deze aflevering de volgende ronde gehaald. Het meest opvallende is dat van Nabil. Hij is met z'n 51 jaar één van de oudste deelnemers en woonde tot voor kort 25 jaar lang in Tunesië. Maar toen het land werd opgeschrikt door een gruwelijke aanslag vluchtte hij met z'n gezin. Ze woonden namelijk vlakbij.

Nochtans heeft hij z'n strepen als muzikant al verdiend. Als jazzgitarist heeft hij de wereld afgereisd. Nu wil hij via The Voice nieuwe connecties maken en z'n carrière opnieuw lanceren. Het wereldse in z'n muziek is helemaal iets voor Bart Peeters, die als een kind in een snoepwinkel bijna begint te smeken om voor hem te zieken. Gelukkig doet Nabil dat ook, waarna Bart van vreugde in de armen van Natalia valt. En zij beseft dat Nabil een goede coach gevonden heeft.

4. Soulstem kiest verrassend voor Koen

*Tomi (28 jaar - Aalst)

De volgende buitenlandse parel is Tomi, afkomstig uit Nigeria en gestudeerd in India. Van daaruit leerde Tomi The Voice Van Vlaanderen kennen, dankzij filmpjes op YouTube. Enkel Alex Callier is niet overtuigd van het optreden, met als nummer A Change Is Gonna Come van Sam Cooke. "Dit was geen auditie, dit was gewoon een concert", zegt Bart Peeters. "Mensen gaan jouw stem meteen herkennen wanneer je na The Voice een hit zou hebben", is het commentaar van Natalia.

Tomi kiest echter niet meteen en draait de rollen om door alle coaches om hun argumenten te vragen. Uiteindelijk weet Koen Tomi te overtuigen. Iets wat vooral Natalia niet begrijpt: heeft Koen nu echt een soulstem in zijn team? Het is inderdaad nog niet vaak gebeurd, en nog een reden waarom Team Koen heel goed bezig is.

5. Een Portugese Idool-ster

*Nelson (20 jaar - Antwerpen)

En ook dit is een buitenlander die zijn geluk in de Belgische Voice komt zoeken. Nelson heeft al veel ervaring met talentenjachten, want in zijn thuisland Portugal nam hij al eens deel aan Idool. Daar wist hij in de top-20 te geraken. Zijn auditie blijkt dan ook geen probleem, en Natalia drukt heel snel. Alex wacht zoals gewoonlijk lang voor hij op het nippertje ook nog zijn knop gebruikt. "Ik hou normaal niet van stembuigingen, tenzij het op een heel eerlijke manier gebeurt", zegt hij.

Voor één keer grijpt Natalia er eens niet naast, en Nelson is haar enige aanwinst deze week. Niet alleen voor Bart, maar dus ook voor Natalia verlopen de audities momenteel nog wat stroef.

Enkele cijfers

  • Team Koen is deze aflevering het meest uitgebreid. Koen wist drie kandidaten te overtuigen en heeft er nu vijf in z'n team. Dat is evenveel als Alex Callier die deze week met twee aanwinsten tevreden moest zijn. Bart Peeters herpakte zich en met twee nieuwe teamleden zit hij nu aan drie. En Natalia kende een dipje, want zij haalde slechts één teamlid binnen. Ze zit nu ook aan drie.
  • Heel opvallend: alle coaches drukten deze week exact even vaak af: zes keer. Dat betekent dat Koen het meest succesvol was, want hij haalde het in 50 procent van de gevallen. Alex en Bart scoorden 33 procent, en Natalia deed het niet zo goed met 16 procent.
  • Dat betekent dat Natalia nog steeds het vaakst gedrukt heeft dit seizoen: 13 keer al. Alex gebruikte z'n knop het minst: 10 keer in twee afleveringen.

TEAM KOEN

© VTM

Tomi - Jeremy - Magalie - Ellen - Bonni

TEAM ALEX

© VTM

Dieter - Cézanne - Luka - Anouchka - Melanie

TEAM NATALIA

© VTM

Sima - Nelson - Xavier

TEAM BART

© VTM

Nabil - Dries - Yoeri

Lees meer