Blijkbaar gebruiken we deodorant al ons hele leven op de verkeerde manier

Zweten kan zo irritant zijn, vooral als je letterlijk een uur ervoor deodorant hebt aangebracht. Ofwel kom je net uit de douche en breng je het aan, of je zorgt voor wat verfrissing in de loop van de dag. Volgens een dokter die regelmatig verschijnt in het programma 'Embarrassing Bodies', is dat dus fout en moet je deodorant helemaal anders aanbrengen. Zij legt uit wat de meest voorkomende fouten zijn.

Deodorant aanbrengen doet iedereen op een andere manier. Maar de manier waarop we het gebruiken, zorgt ervoor of het wel effectief is of niet. Volgens dokter Dawn Harper bestaan er vier fouten bij het aanbrengen van deodorant. Zij geeft ook mee hoe we het wel zouden gebruiken om een beter effect te hebben.

1. Nat van de douche

Eén van de grootste fouten die wij volgens dokter Harper maken, is deodorant aanbrengen terwijl we nog nat zijn van de douche. "Om een beter resultaat te hebben, zou je huid helemaal droog moeten zijn", adviseert Harper in Independent. De reden hiertoe is dat vochtig huid minder goed absorbeert. Deodorant krijgt dan weinig kans om opgenomen te worden door je huid. Goed afdrogen dus!

2. Gebruiken in de ochtend

Het lijkt ons heel vreemd, maar toch zegt Harper dat je deodorant beter 's avonds aanbrengt en niet 's ochtends. Volgens de dokter heeft deodorant een langere werking als je het 's avonds opdoet. De deo zal meer tijd hebben om je huid in te dringen, en zal dus beter werken op de zweetklieren onder je oksel. De ochtend erop zou je je dan gewoon moeten wassen met zeep en water. That's it, geen deo meer opdoen.

3. Meteen je kleren aantrekken

Het is de bedoeling om je deodorant tijd te geven om te drogen. Je outfit meteen aantrekken, zorgt ervoor dat je deo afgaat op je kleren. Volgens Harper kan het zelfs geen kwaad, om even je deodorant te drogen met een haardroger. Sluit wel je deur, want als iemand dat ziet, kan dat best awkward worden.

4. Te veel deodorant gebruiken

Blijkbaar gebruiken we te veel deodorant ... Volgens de dokter zouden we de deodorant twee keer naar boven en twee keer naar beneden moeten opdoen. En nu komt het: "Je moet dat maar twee keer per week doen", zegt Harper. Dat laatste doet ons toch even schrikken, maar wie weet heeft ze wel gelijk.

Stappenplan

Als we alle stappen volgen van de dokter, dan ziet dat er zo uit:

  1. Douchen met zeep en water
  2. Goed drogen
  3. Deo opdoen, maar niet te veel
  4. Laten drogen
  5. Kleren aantrekken
  6. Gaan slapen
  7. Opstaan
  8. Wassen
  9. Geen deo gebruiken

Een kleine aanpassing in ons leven, maar we gaan dat toch eens proberen!

Lees meer