Waarom TOPradio (niet) moet verdwijnen

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Er valt een bom in het radiolandschap. SBS (bekend van de TV-zenders VIER en VIJF) mag een radioketen opstarten. HIT FM kan landelijk gaan en ook de Vlaamstalige zender VBRO valt in de prijzen. Verrassing van de dag is Stadsradio Vlaanderen. Waarom TOPRadio en Club FM moeten verdwijnen, is een raadsel.

Als het klopt wat we vandaag in de pers mogen lezen, neemt het radioverhaal in Vlaanderen niet enkel een vreemde, maar ook een FOUTE wending.

VBRO komt met een perfect verdedigbaar verhaal. De zender trekt reeds lange tijd de kaart van de Vlaamstalige muziek en binnenlandse producties. Dat is een verdiende winnaar en een opsteker voor de diversiteit. Dat TOPradio niet in de prijzen valt, is onaanvaardbaar. Geen enkele andere radio in Vlaanderen, noch van de openbare omroep, noch van de private omroep, vaart reeds zo’n lange periode in dezelfde richting als TOPradio. Jongeren, dance, R&B. In de 25 jaar dat de radio nu ongeveer moet bestaan, is er nooit gezwalpt. TOPradio is wat het is. TOPradio is een jeugdherinnering voor een groot deel van de Vlaamse bevolking en een toekomstige herinnering voor de jeugd van nu.

Waarom de keten moet verliezen tegen HIT FM, een radio die vooral non-stop draait en nooit verder gaat komen dan een schim van Radio Donna, blijft een raadsel. Dat SBS een zenderpakket krijgt, is aan de ene kant begrijpelijk, en aan de andere kant geen meerwaarde voor de diversiteit. Is het om te voorkomen dat de groep ten onder gaat aan het tanende succes van televisie in het algemeen? Is het omdat Q en MNM te veel luisteraars hebben? Liever 2 sterke spelers in een bepaald segment, dan een derde erbij die geen meerwaarde biedt.

Stadsradio Vlaanderen dan is helemaal een vreemd verhaal. Elk normaal mens had de troostprijs van het vierde, minst-interessante pakket aan Club FM gegeven. Waarom? Om dezelfde reden als die van TOPradio. Club FM brengt reeds lange tijd een consistent verhaal. Als het dan toch dit soort radio moet gaan, het pakket, dan bij voorkeur naar één met jaren ervaring en richting.

TOPRADIO MOET BLIJVEN? Uiteraard moet TOPradio blijven! Het is de enige radio die al 25 jaar doet wat hij belooft: de jeugd entertainen, informatie bieden en helpen.

Bezoek de Facebookpagina van TOPradio en wacht verdere info met betrekking tot petitie af!