13 dingen die je moet gedaan hebben op Antwerp City Drops

Een supercool urban festival in het hartje van Antwerpen? Dat kan niets anders zijn dan Antwerp City Drops! Sporten, food en kunst nemen de stad over en dit zijn 13 dingen die je er zeker moet gedaan hebben:

1. Een spectaculaire match street basket volgen ...

Op zaterdag geven de jongens van 3x3 Masters het beste van zichzelf, en op zondag is het aan de meisjes. Tussen de wedstrijden door kan je zelf eens proberen of street basket iets voor jou is.

2. ... en nationale trots Kenny Belaey aanmoedigen in de World Cup Bike Trial

Samen met de top van de internationale trialbike-atleten zal negenvoudig wereldkampioen Kenny de zotste sprongen uitvoeren op de Grote Markt. Kom zeker supporteren en kijk je ogen uit.

3. Of het boardend toptalent spotten tijdens de Antwerp Skate Contest

27 skateboarders dingen in een spannende skatewedstrijd mee naar de prijzenpot van maar liefst 10.000 euro. Op zaterdag proberen de deelnemers zich te plaatsen voor de halve finales. Zondag gaat het er hard aan toe op de halve finales, finales en tijdens een trickcompetitie. Wie liever zelf van de actie proeft, kan voor en na de wedstrijden zelf het parcours op.

4. Uiteraard ook proeven van de lekkernijen bij heel wat foodtrucks

De hongerigen haasten zich naar de Groenplaats voor heerlijke wraps, burgers, streetfood, barbecue, een spitburger of Aziatische gerechtjes. Maar ook op het Steenplein en de Jordaenskaai zorgen foodtrucks ervoor dat jij je buikje rond kan eten .

5. Oh ja, en unieke kunstvormen ontdekken

Naast de foodtrucks biedt de Groenplaats ook ruimte aan verschillende artiesten. Heb je altijd al zelf een kostuum willen maken, brieven ontwerpen of leren hoe je de coolste graffititekeningen maakt? Waag dit weekend je kans!

6. Je laten verbazen door de beste dirt riders ...

Antwerp City Drops tovert de Scheldekaaien om tot het decor van de BMX pumptrack-, flat- en dirt contest. Je spot er vette backflips, tail whips en no-handers. Dat wil je niet missen!

7. ... of naar grote hoogten klimmen op de Vrijdagmarkt

Rocks@Antwerpen stelt een heuse openlucht klimzaal op in het centrum van de stad. Je kan er demonstraties volgen en meedoen met verschillende kleine wedstrijden.

8. Je beste dancemoves demonstreren ...

Tijdens het weekend zal er ook gefeest worden met 2ON2 hiphop, freestyle of Battle Shake en 1ON1 popping battles. Kinderen kunnen meedoen aan verschillende workshops of de Kidz Battle volgen.

9. ... of je op een dun koord wagen

Oké, het is een band en geen koord, maar wie graag eens wil slacklinen kan dat hier komen proberen.

10. En wat denk je van gaan mountainbiken in een stad?

Ja, waarom niet? City Mountainbike stippelt op zondag een hindernissenparcours uit langs de oostkant van Park Spoor Noord waarop de UCI Worldcup gehouden wordt. Daarna kan je het zelf uittesten tijdens de Citizen Race.

11. Maar je kan ook kennismaken met freerunning en parkour

Tijdens ‘Move’ kan je aan Park Spoor Noord deelnemen aan een try-out voor freerunning en parkour. Tijdens een initiatie van 20 minuten in een ontspannen sfeer gooi je de spieren los in een unieke set-up.

12. En zeker eens langsgaan bij Kavka

Want daar ontdek je live graffitikunst, breakdance en rap battles en slam poetry door heel wat jong geweld.

13. Maar sowieso ga je Antwerpen ontdekken in al haar schoonheid

De verschillende onderdelen van Antwerp City Drops bevinden zich verspreid over de stad. Hét moment dus om Antwerpen te ontdekken zoals je haar nog nooit gezien hebt.

Zin gekregen in Antwerp City Drops? Aarzel niet en trek op zaterdag 23 en zondag 24 september naar Antwerpen!

Lees meer