Dierenmishandeling? Paard stort in elkaar van vermoeidheid en hitte terwijl het bruidspaar voorttrekt

De prins op het witte paard, of toch een wit paard die de kar van het bruidspaar trekt, 't is een idyllisch idee, maar in Sicilië ging het onlangs flink fout. Eén paard moest daar in de hitte van de augustuszon zo'n vierhonderd kilo aan bruidssuite trekken, waardoor het dier na enkele uren genadeloos tegen de grond ging. Nu willen dierenrechtenorganisaties protest aantekenen.

Dit Italiaanse bruidspaar zal z'n trouwdag ook niet licht vergeten: nadat het witte paard hun koets op een zinderende augustusdag een lange weg naar boven had getrokken, begaven de poten van het dier het onder de hitte. Enige tijd later is het filmpje viraal aan het gaan, zeker nu dierenrechtenorganisaties in Itali er maar niet achter schijnen te komen hoe het met het dier gaat.

De dierenrechtenorganisaties overwegen ook om klacht in te dienen. Het paard was op z'n eentje zo'n 450 kilo aan het trekken in de hitte, en over de verdere werkomstandigheden is weinig duidelijkheid.

In Gent mogen paarden die toeristenkoetsen voorttrekken, maximaal acht uur per dag werken. Tussen elke rit moeten ze minstens even in de schaduw kunnen rusten, en daar ook vers voer en fris water kunnen krijgen. Dat wil zeggen dat, als er een evenement gaande is onder de stadshal, waar de paarden meestal rusten, de dieren niet uitrijden. Ook in Brugge zijn er gelijkaardige maatregelen.

 

Lees meer