Meeerrrr Potter: een nieuwe documentaire over Harry en co. vertelt ons alle geheimen van Hogwarts

Er komt geen einde aan het goede Harry Potter-nieuws: nadat we begin deze maand '19 years later' mochten vieren, is het ook de beurt aan 'Harry Potter and the Philosopher's Stone' om twintig kaarsjes uit te blazen. Naar aanleiding van die verjaardag komt er een docu én een nieuw boek over de leerling-tovenaar.

“Mr. and Mrs. Dursley of number four, Privet Drive, were proud to say that they were perfectly normal, thank you very much.” Die iconische zin, het begin van het eerste Harry Potter-boek, is intussen al twintig jaar oud. Op 26 juni lag Philosopher's Stone in de winkelrekken, en zes boeken (of zijn het er zeven?) verder heeft Harry drie kinderen, een midlifecrisis en de titel van wereldverbeteraar wel verdiend. Om dat te vieren, brengt de British Library een volledige tentoonstelling uit en daar hangt een boek én een documentaire aan vast.

Het boek zal Harry Potter: A History of Magic heten, naar het boek dat Harry zeven jaar lang weigert van buiten te leren. De documentaire zal dan weer op BBC verschijnen. In die documentaire vertelt J.K. Rowling over enkele objecten die ze aan de tentoonstelling geeft en enkele mensen vertellen over hoe de wereld van Harry Potter het echte leven heeft beïnvloed. Zo is er intussen een écht W.K. Zwerkbal en maken mensen ook toverstokken.

Ook de fans komen natuurlijk aan bod: verschillende megafans zullen vertellen over hun favoriete toverdrankjes, spreuken en hoe zij hun Potterfanatisme alle dagen beleven. Herkenbaar? Euh, wel, wij gaan nog snel even naar de eerste Potterfilm kijken. Jullie doen toch mee? Het is trouwens levi-o-sa, dreuzel.

© Giphy

Lees meer