Deze 12-jarige jongen heeft de schattigste reden om het homohuwelijk te legaliseren

De 12-jarige Max Townes liep vorige week mee in de grote mars voor de legalisering van het homohuwelijk in Australië. Zijn reden? Hij vindt het niet eerlijk dat hij volgens de wet niet mag trouwen met zijn crush Chris Hemsworth.

"Alles wat ik wil, is het recht om te trouwen met Chris Hemsworth. Je hebt vijf jaar tot ik achttien ben, Australië. Jij ook Chris!". Dit is de boodschap waarmee de 12-jarige Max Townes de harten van Australië heeft gestolen. Max heeft al jaren een crush op de acteur "omdat hij een prachtige kaaklijn heeft en ... Thor", maar volgens de Australische wet mag hij niet trouwen met zijn idool. Hij geeft Australië (en Chris) nog vijf jaar, want dan wordt hij achttien en zou hij wettelijk mogen trouwen met een vrouw, maar voorlopig dus niet met een man.

Max demonsteert natuurlijk niet enkel uit eigenbelang. "Ik protesteer omdat het niet eerlijk is dat niet alle Australiërs het recht hebben om trouwen met wie ze willen. Ik kom op voor mensenrechten."

Referendum

In Australië is er momenteel een referendum bezig, waarbij de inwoners zelf mogen beslissen over de legalisering van het homohuwelijk. Het resultaat van dit referendum zal bekend worden gemaakt op 15 november.

De foto, gepost door Max' moeder Megan, kon op veel reactie rekenen op Twitter. Ze heeft de Australische acteur getagd, maar die heeft voorlopig nog niet gereageerd. Chris Hemsworth is zelf een grote voorstander van het homohuwelijk. Zo riep hij onlangs nog op om 'Ja' te stemmen op het referendum. "Het huwelijk gaat over liefde en verbondenheid en in een land gebaseerd op gelijkheid, zou het mogelijk moeten zijn voor iedereen. Stem nu voor het homohuwelijk!"

Lees meer