We mogen de week beginnen met goed nieuws: volgend weekend volop terrasjesweer!

Dat kille rotweer ook zo beu? Nog even geduld, want we hebben nog een paar dagen herfst voor de boeg, maar daarna krijgen we een zonnig weekend met temperaturen tegen de twintig graden. Haal die barbecue maar uit de garage!

We moeten nog even op onze tanden bijten. Dat laat het KMI weten. Vandaag blijft het nog fris met temperaturen tussen 11 en 16 graden en morgen is er zelfs kans op onweer met temperaturen tussen 11 en 17 graden. Woensdag wordt het droger. We naderen een hogedrukzone en we krijgen maxima tussen 13 en 18 graden. Ook gaat de wind liggen. En het wordt steeds beter: donderdag wordt het in het centrum van het land rond 18 of 19 graden en het blijft droog. Vrijdag wordt het weer even minder doordat er een storing van west naar oost trekt. We krijgen veel bewolking en er is kans op een beperkte hoeveelheid neerslag.

Maar de échte voltreffer is het weekend: door een hogedrukgebied krijgen we temperaturen rond 17 à 18 graden met veel zon en zonder neerslag. Perfect dus om een terrasje te doen, te chillen in het park of lekker trampoline te springen in de tuin.

Lees meer