Zo reageert de crew van Brussels Airlines na Ryanair-miserie: "PM ons op Facebook voor kortingscode van 15%”

Ook recent een Ryanair-vlucht geboekt die niet kon doorgaan? Dan heb je waarschijnlijk geen zin om door de ingewikkelde procedures te gaan om je geld terug te krijgen, maar wil je toch je geld terug. Dat lukt mogelijks niet, maar bij concurrent Brussels Airlines hebben ze het gat in de markt gezien: vijftien procent korting voor teleurgestelde Ryanair-klanten.

Wie graag en veel op reis gaat, vliegt waarschijnlijk genoeg met Ryanair om te weten dat low cost écht wel low cost betekent. Bagage aan excorbitante prijzen, landen in 'Rome' maar nog dertig kilometer met de taxi moeten rijden, dat is bekend. Maar nu schrapt de Ierse luchtvaartmaatschappij dus ruim 2.000 vluchten, en de kans dat je je geld terugziet, is eerder klein.

Maar het personeel van Brussels Airlines, doet intussen wel hun best om de Ryanair-fans een beetje te compenseren. Want overal op Facebook duiken berichten op met kortingscodes voor je volgende Brussels Airlines-ticket. Ziet er een beetje louche uit, maar dat blijkt allemaal perfect in orde, het is zelfs geen marketingtruc.

Want, zo blijkt, Brussels Airlines-medewerkers worden door het moederbedrijf gezien als ambassadeurs van het merk, en dus krijgen ze allemaal een bepaalde hoeveelheid kortingscodes. Dat is al even zo, maar de problemen met de lowbudget-luchtvaartmaatschappij hebben enkele personeelsleden overgehaald om hun codes nu ook gewoon openlijk aan te bieden. Het is dus geen actie die uitkomt van Brussels Airlines zelf.

Goedkoop?

Met de code kan je dus vijftien procent korting krijgen op een aantal zitjes op een vlucht. Het gaat sowieso niet om de goedkoopste tickets. In Het Nieuwsblad legt Geert Sciot van Brussels Airlines uit dat de vluchten anders met verlies verkocht zouden worden. Dat mag dan weer niet van de Belgische wetgeving. Of je dus goedkoper uitkomt met een korting op een retourtje Brussels Airlines, durven we betwijfelen. Maar misschien is de Belgische luchtvaartmaatschappij wel iets beter met het inplannen van hun piloten.

Het is alleszins het proberen waard, een korte zoektocht op Facebook zou je al snel vijftien procent korting moeten opleveren. Of ze evenveel bestemmingen hebben, valt nog te zien.

Lees meer