Concertfilm ‘David Gilmour - Live at Pompeii’ toch opnieuw in bioscoop wegens ongezien succes

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

© David Gilmour

Twee maanden geleden kondigde Kinepolis een eenmalige bioscoopscreening van de Britse singer-songwriter David Gilmour aan. Deze vond ondertussen plaats op woensdag 13 september in alle Belgische Kinepolis bioscopen. “Wegens groot succes en de vele aanvragen, hebben we besloten de concertfilm ‘David Gilmour - Live at Pompeii’ voor een tweede keer op groot scherm uit te zenden. En dit op dinsdag 19 september,” zegt Karen Vanstaen, Marketing Manager bij Kinepolis België.

Belgische fans van David Gilmour, de gitarist van de immens legendarische rockband Pink Floyd, waren laaiend enthousiast toen in juli bekend raakte dat Davids nieuwste concertfilm, ?Live at Pompeii?, ook in Belgi op groot scherm vertoond zou worden. Nu blijken de David Gilmour fans zelfs zo talrijk vertegenwoordigd in België dat niet iedereen tijdig een kaartje kon bemachtigen voor de eenmalige bioscoopvertoning afgelopen woensdag. ?Dat vele Belgen David Gilmour een warm hart toedragen, weten we,? vertelt Karen Vanstaen, ?Maar dat zijn populariteit in België zó groot zou zijn, hadden we nooit kunnen vermoeden. Meer dan 5000 concertfilmkaartjes vlogen in een mum van tijd de deur uit waardoor de meeste bioscoopzalen zo goed als uitverkocht waren. Om vele bioscoopbezoekers nu niet teleur te stellen, kunnen we niet anders dan de concertfilm voor een tweede keer aanbieden.? ?David Gilmour - Live at Pompeii? documenteert twee liveshows die Gilmour vorig jaar exclusief in het Pompei Amfitheater in de oude Romeinse stad mocht houden. De optredens maakten deel uit van zijn ?Rattle That Lock?-tournee.

?David Gilmour - Live at Pompeii?

Het is exact 45 jaar geleden dat Gilmour op het podium van het spectaculaire Pompei Amfitheater stond met zijn band Pink Floyd. Het concert werd toen zonder publiek op beeld vastgelegd door Adrian Maben in de documentaire 'Pink Floyd, live at Pompeï'. Dit maakte van Gilmour destijds de allereerste rockartiest die met zijn band mocht optreden in het oude Romeinse amfitheater, dat werd gebouwd in 90 B.C. en door de uitbarsting van Vesuvius in het jaar 79 bedolven werd onder as. Eveneens is Gilmour zelfs nog steeds de enige performer die, 2000 jaar na de tijd van gladiatoren en brood en spelen, in deze arena mocht spelen. "Het is een magische plek," vertelt Gilmour, ?Het is best overweldigend want het is tenslotte een plaats vol spoken? Op een niet griezelige manier dan.?

?Op 7 en 8 juli 2016 kwam David Gilmour opnieuw naar Pompeii om twee soloconcerten te geven die dit keer wel opengesteld werden voor enkele duizenden fans,? legt Vanstaen uit, ?De reacties en mediareviews waren unaniem lovend. Het was dan ook een audiovisueel spektakel met veel lasers en vuurwerk. Er werd zelfs een gigantisch circulair scherm voorzien waarbij de speciaal hiervoor gemaakte filmpjes zijn muziek ondersteunden. Eveneens is de concertfilm extra bijzonder omdat het in 4K-kwaliteit en in het immersieve Dolby Atmos geluidssysteem werd opgenomen om de ?live beleving? voor onze cinemabezoekers extra te vergroten. De concertfilm werd dit keer geregisseerd door Gavin Elder en bevat een loopbaanuitdagende setlist. Zowel Pink Floyd klassiekers zoals ?One Of These Days?, ?Wish You Were Here? en ?Comfortably Numb? als muziek uit Davids nummer-één-albums ?On An Island? en ?Rattle That Lock? passeren de revue. Gilmour brengt onder meer ook performances van ?The Great Gig In The Sky? en ?Dark Side Of The Moon?, nummers die hij zelden als soloartiest uitvoert. Kortom: de concertfilm is een niet te missen beleving speciaal voor alle Belgische fans,? aldus Vanstaen.

?David Gilmour - Live at Pompeii? wordt dinsdag 19 september 2017 om 19u45 op groot scherm hernomen in Kinepolis Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, Liège, Kortrijk, Leuven, Imagibraine, Brugge en Oostende.

Naast ?David Gilmour - Live at Pompeii? brengt Kinepolis België nog twee andere rocksensaties naar het witte doek in de maand september. ?Slipknot Day of the Gusano? wordt woensdag 20 september 2017 om 19u45 eenmalig op groot scherm vertoond in Kinepolis Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, Liège en Imagibraine. ?Black Sabbath: The End of the End? wordt donderdag 28 september 2017 om 19u45 eenmalig op groot scherm vertoond in Kinepolis Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, Liège, Kortrijk, Leuven, Imagibraine, Brugge en Oostende.