9 klassieke Mexicaanse gerechtjes die je zeker eens moet proberen

Wie Mexico zegt, denkt 9 kansen op de 10 aan tequila, guacamole, zeer pikant eten en piñata's. Maar heb je deze 9 klassieke gerechtjes ook al eens geprobeerd?

1. Als eerste staan natuurlijk taco's op het menu

Het knapperige schelpje is enorm geliefd en kan op verschillende manieren geserveerd worden, als voorgerecht of als hoofdgerecht bijvoorbeeld. Maar heb je ooit al van een tacosalade gehoord? Vind hier het recept om maar liefst 12 taco's te bereiden!

2. En heb je al eens Mexicaanse stoofpotje met zwarte bonen geprobeerd?

Het mag er dan misschien niet erg aantrekkelijk uitzien, maar zwarte bonen zijn dé delicatesse in Mexico. Verwerk ze in deze heerlijke stoof en je hebt direct iets kleurrijks op je bord.

3. Een ander populair gerecht is de Mexicaanse tortilla

Nog zo eentje die je direct naar de Mexicaanse zon brengt. Tortilla's kunnen gevuld worden met allerlei verschillende groentjes, vlees,... Maar heb je deze al eens geprobeerd? Er zit cacaopoeder in!

4. Maar Mexicaanse burrito's zijn ook zeker en vast een must try

Gaat je voorkeur uit naar een vulling met enkel groentjes of heb je toch liever een burrito met wat gehakt? Burrito met gehakt is een klassieker! ;-)

5. Pittige kip met Mexicaanse rijst voor zij die het graag iets pikanter hebben

Niet zo'n fan van eten dat is ingepakt in een wrap, taco, ...? Dan kan deze pittige kip met Mexicaanse rijst en mais jou misschien wel smaken.

6. Of als je het écht heel pikant wil, dan is deze Mexicaanse kipfilet in pikante saus zeker iets voor jou

Uiteraard mag het Mexicaanse ingrediënt bij uitstek niet ontbreken uit deze lijst. Chilipepertjes geven dit gerecht dé Mexicaanse noot die het nodig heeft. Combineer ze met piment en je smaakpapillen zullen heerlijk in brand staan. ;-)

7. Ben je geen vleesfan? Probeer dan Mexicaanse taco's met vis en zoete aardappel

Je hebt de knapperige tacoschelp met de heerlijke vulling op je bord, maar mét kibbeling in plaats van rundsvlees ;-).

8. Of deze groentewrap!

Gevuld met avocado, jonge kaas, Mexicaanse wokgroenten én crème fraîche? Yes please!

9. Last but not least: Quesadilla's! Hoe kunnen ze ontbreken in deze lijst!?

Weer een klassieker die gevuld kan worden met allerlei groenten, vlees of vis. Dit gerechtje geeft je de traditionele versie.

Heb je deze gerechtjes allemaal al eens geproefd en krijg je maar niet genoeg van de Mexicaanse keuken? Surf dan zeker naar de website van Albert Heijn en verwen je smaakpapillen met meer overheerlijke gerechten.

Lees meer