Het blijft de volgende negen dagen mooi, aangenaam en warmer dan normaal weer

Morgen begint de herfst. En hij doet dat goed: we krijgen de komende dagen opvallend zacht en droog weer. Het feestje duurt alvast ook na het weekend voort, heel de volgende week wordt flirten met de 20 graden en meer.

De temperatuur ligt in het weekend iets hoger dan normaal het geval is eind september en dat plaatje zien we, dankzij een groot hogedrukgebied in Europa ook de volgende week.

Morgen wordt de zon nog dikwijls gesluierd door hoge wolken, maar de temperatuur klimt lokaal tot 20 graden. De aftrap van de astronomische herfst, vrijdag, brengt warm, droog nazomerweer met zich mee. De maxima liggen tussen 16 en 19 graden.

Weekend

Zaterdagochtend kan er plaatselijk dichte mist of laaghangende bewolking hangen. In de loop van de voormiddag gaat de zon die mist opruimen en wordt het overal zonnig. Het kwik kan klimmen tot 19 of 20 graden in het centrum.

En daarna

Ook op zondag verwachten we veel zon. De maxima kunnen nog een graadje of twee hoger klimmen, met waarden tussen 18 en 22 graden. Vanaf maandag krijgen we meer bewolking, maar de maxima blijven liggen rond 20 graden. Dinsdag, woensdag en donderdag: zelfde scenario. Volgende week vrijdag zou het weerbeeld veranderen. Die dag blijft nog aangenaam warm, maar er komt regen. En, de dagen erna zullen de temperaturen een duik nemen.