En de prijs voor 'Meest Gevaarlijke Persoon Op Het Internet' gaat naar dit nilliesfenomeen

"Why do you have to go and make things so complicated?" Wij schreeuwen het refrein van Avril Lavigne's hit uit 2002 eigenlijk nog steeds mee als het op de radio passeert, maar nu is de Canadese zangeres ook officieel de gevaarlijkste persoon op het internet. Pardon? Jup, wie Avril Lavigne intikt, heeft het meeste kans om op vreemde en schadelijke sites terecht te komen.

Eens je met 'Complicated' in je hoofd zit, is het moeilijk om de oorwurm er weer uit te krijgen. Maar nu blijkt dat Avril Lavigne meer dan een aanslag op je oren is, ook je computer of smartphone wordt niet blij van de Canadese poppunkster. Wat wil dat zeggen? Als je Lavigne googled, heb je een heel grote kans dat je op een virus of gevaarlijke software terechtkomt. Die kans is bij Lavigne dus het grootst: één op zeven.

Nog in de top drie: Bruno Mars met een 13,4 procent kans op problemen, die wordt gevolgd door Carly Rae Jepsen, Zayn Malik en Celine Dion. De volledige top tien bestaat trouwens uit muzikanten, wat door de uitvoerders van de studie, antivirusbedrijf McAfee, verklaard wordt door de groei van de muziekbusiness.

This is how you remind me?

Nu is Lavigne geen onbesproken naam op het internet. Nog los van de explosie aan memes die je vindt als je de naam van haar ex-man, Nickelback-frontman Chad Kroeger, intikt, gaan er ook over Lavigne zelf de vreemdste geruchten de ronde.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de ene theorie die zegt dat de echte Avril Lavigne al lang dood is en dat de zangeres eigenlijk al lang vervangen is door een vrouw die Melissa heet? Dat gerucht ontstond toen Lavigne in een fotoshoot de naam 'Melissa' op haar handpalm geschreven had. Want dat doen bodydoubles natuurlijk, hun eigen naam op hun handpalm schrijven.

'Melissa'

Die vermeende bodydouble Melissa zou gebruikt worden omdat Lavigne de grote persaandacht van haar eerste carrièrejaren niet aankon. Toen 'de echte Avril' vervolgens op mysterieuze wijze het loodje zou gelegd hebben, bleef Melissa verder touren. Jup, het internet kan een vreemde plaats zijn.

Vooral omdat de fake Melissa vervolgens dan ook nog eens met Chad Kroeger getrouwd zou zijn, om er een paar nadien van te scheiden. Dat Lavigne tussendoor ook nog de ziekte van Lyme overwon, voedt de trolls natuurlijk nog een beetje extra. Het verklaart ook meteen waarom Lavigne zo hoog scoort op de lijst van celebs wiens naam je beter uit je zoekmachine houdt.

 

Lees meer