Ohne dich? Nee, Rammstein zet er géén punt achter

't Is al even wachten op de volgende Rammsteinplaat, maar nu die er eindelijk komt, zou dat ook meteen slecht nieuws betekenen voor fans. De geruchten gaan namelijk de ronde dat Till Lindeman en co. er na de volgende cd een streep onder trekken. De buitenissige Duitsers zouden wel nog eerst een promotour afwerken voor de nieuwe boreling. Alleen, de band zelf ontkent dat nu.

Je bent geen kind geweest in de jaren '90 als je niet op een gegeven moment 'Sonne' van Rammstein hebt staan meezingen. De 'tanzmetal'-groep staat al sinds het succes van 'Sehnsucht' in 1997 op elk denkbaar rockfestival en de leden maken al sinds 1994 samen muziek. Maar nu zou er aan dit mooie, lichtjes absurde en shockerende liedje, een einde komen.

Tenminste, dat liet gitarist Richard Kruspe aan teamrock.com weten “Het voelt om een of andere reden aan dat het het laatste album zal zijn dat we zullen maken. Ik kan me vergissen, maar op dit moment heb ik het gevoel dat het misschien het laatste schot is dat we zullen afvuren." Dat schot mochten we wellicht vrij letterlijk nemen, Rammstein staat bekend om zijn epische shows. Alleen, een gevoel is niet genoeg, Rammstein stopt er helemaal niet mee.

“In tegenstelling tot andere berichten van de pers, heeft Rammstein geen ‘geheime plannen’ voor een ‘afscheidsalbum’ of een ‘laatste tournee’. De band werkt momenteel aan nieuwe songs, na een succesvolle festivaltour.” Blijven ademen, jongens, er is dus helemaal niks aan de hand.

25 jaar.

Als de opnames van de volgende cd volgend jaar doorgaan, en er getourd wordt in 2019, zou Rammstein op dat moment net 25 jaar bestaan. Een ideaal momentje om de hitsingles er nog eens door te jagen, en niet enkel op het neiuwe album te focussen. In België is Rammstein vooral bekend om 'Sonne', 'Ich Will', 'Fuer Frei', 'Amerika' en 'Ohne Dich'.

Allé, nog één keer dan: de fantastische clip voor 'Sonne'.

 

Begin maar te oefenen: Ohne Dich

Herbeleef het optreden op Graspop (of een goede samenvatting toch...)

 

Lees meer